ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας για 1ο Γυμνάσιο: «να παρθούν πίσω οι διώξεις απέναντι στους μαθητές»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τελικά ανήλικοι μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προανακριτικής διαδικασίας και την λήψη καταθέσεων για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2020, όπως αποκάλυψε το agriniopress.

Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ καταδικάζει, με ανακοίνωση, την εισαγγελική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου για την κατάληψη που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.

Παράλληλα, ζητά να παρθούν πίσω οι διώξεις απέναντι στους μαθητές.

Η ανακοίνωση:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

«Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τελικά ανήλικοι μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προανακριτικής διαδικασίας και την λήψη καταθέσεων για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2020.

Την εισαγγελική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, για την κατάληψη που πραγματοποιούσαν οι μαθητές απαιτώντας να ανοίξει το σχολείο τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καταδικάζει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ.

«Από το πρώτο άνοιγμα των σχολείων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αγρινίου και του Νομού μπήκαν μπροστά οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Είδαμε όλο αυτό το διάστημα την κυβέρνηση να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τη μόρφωση και την υγεία τόσο του κόσμου συνολικά όσο και των μαθητών συγκεκριμένα.

Στο δρόμο της πολιτικής της κυβέρνησης η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι διεκδικούσαν το αυτονόητο, να ανοίξει το σχολείο τους άμεσα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Διώκονται δηλαδή γιατί διεκδίκησαν:

• Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
• Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
• Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
• Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
• Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
• Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

Να τονίσουμε πως το ίδιο σχολείο, την περίοδο που οι μαθητές και οι γονείς τους κλήθηκαν να καταθέσουν, έκλεισε για 14 μέρες λόγω κρουσμάτων πράγμα που αποδεικνύει την πολιτική της κυβέρνησης να μη λαμβάνει μέτρα προστασίας και να θέλει τα σχολεία κλειστά από τον κορονοϊό. Βάζει απέναντι, τους χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Όλα αυτά σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα μαθητές, καθηγητές και Σύλλογοι Γονέων κινητοποιήθηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μαθητές είχαν δίκιο! Και γι’ αυτό είναι νικητές!

Είναι νικητές γατί κέρδισαν το πιο σπουδαίο: Αγωνίστηκαν για τις πραγματικές ανάγκες τους, τα έβαλαν με όλους όσους μπαίνουν εμπόδιο σε αυτές, κυρίως με την κυβέρνηση και την πολιτική της, που τους θέλει αμέτοχους, χωρίς κανένα δικαίωμα στη μόρφωση, στο πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση και η Διεύθυνση να ακούσουν τα προβλήματα των μαθητών και να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες.

Η ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τέτοιες πρακτικές και απαιτεί να παρθούν πίσω οι διώξεις απέναντι στους μαθητές τώρα!».

Ένα Σχόλιο

  1. Κλάψτε λίγο ακόμα. Δε θα σας περάσει αυτό που θέλετε, να διωχθούν κανονικότατα όπως θα ‘πρεπε. Τα αιτήματα που περιγράφονται είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Συγχαρητήρια στις αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button