ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κλοπή καλωδίων στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο-χωρίς ρεύμα έμειναν αίθουσες

Η ζημιά αποκαταστάθηκε-λήψη μέτρων ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Χθες ημέρα Τετάρτη 26/04/2023 διαπιστώθηκε από ειδικούς του Δήμου Αγρινίου στο 1ο – Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου κλοπή καλωδίων τριφασικού ρεύματος 70 μέτρων.

Αποτέλεσμα αυτής της κλοπής ήταν οι προκατασκευασμένες αίθουσες του πίσω αύλειου χώρου (08) να μην τροφοδοτούνται με ρεύμα.


Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία συνέβη στις διακοπές του Πάσχα. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία για καταγραφή του γεγονότος και κατατέθηκε μήνυση κατ αγνώστων δραστών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με ανακοίνωση του αναφέρει ότι, έχουν αφαιρεθεί κάγκελα μετά από εργασίες ανακατασκευής επικίνδυνου τοιχίου στο όριο του πάρκου με το Γυμνάσιο, δεν επανατοποθετήθηκαν με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο πίσω προαύλειο χώρο του κτιρίου να είναι απόλυτα εφικτή.

Η ανακοίνωση, στην οπια και επισημαινεται η ανάγκη λήψης μέτρων φύλαξης, ενω διατυπώνονται και κάποιες προτάσεις, συνεχίζει ως εξής:

«Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ,αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδοκιμάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα όσα έλαβαν χώρα στο σχολείο μας. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν το θέμα και θα αποδώσουν τις ανάλογες ευθύνες. Επίσης, ΖΗΤΟΥΜΕ να επαναξεταστεί το ζήτημα φύλαξης του σχολείου μας που πολλάκις έχει ζητήσει το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου τουλάχιστον, με νυχτερινό φύλακα.

Έχουμε προτείνει δε και άλλα μέτρα φύλαξης του χώρου, που τελικά δεν έγιναν. Οι φύλακες, ίσως του Πάρκου δεν επαρκούν για όλο το χώρο του σχολείου και κυρίως για το πίσω προαύλειο, το οποίο επισκέπτονται τουλάχιστον οι μισοί Αγρινιώτες ως τόπο αναψυχής.
Φέτος δε με απόφαση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Αγρινίου δόθηκε και σε ιδιωτικούς γυμναστικούς συλλόγους η αίθουσα του δημοσίου γυμναστηρίου για προπονήσεις. Το άρθρο 98 κεφάλαιο Β του Νόμου 4823/21 (ΦΕΚ Α 136-03,08,2021) αναφέρει ότι οι δημόσιοι χώροι σχολικών συγκροτημάτων προσφέρονται με τη συνεργασία της Διευθύνσεως τους, μόνο για εκδηλώσεις κοινού ενδιαφέροντος.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Αγρινίου θεωρούμε ότι τα σοβαρότατα αυτά θέματα πρέπει να επιλυθούν με ότι αυτό συνεπάγεται. Το σχολικό κτίριο του ιστορικού σχολείου μας πρέπει να είναι ασφαλές για τα παιδιά μας και να έχουν των καλύτερων προυποθέσεων δικαίωμα στην μόρφωση.
Θα θέλαμε εν τέλει να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αγρινίου που όπως πληροφορηθήκαμε αποκατέστησε σήμερα την κλοπή που έγινε».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button