ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κλινική Covid και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για ασθενείς που έχουν κάνει τεστ

Η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, φέρει και ανάγκες για επιπλέον κλίνες για ασθενείς με Covid.

Φαίνεται πλέον πως γίνεται ένας επανασχεδιασμός σε νοσοκομεία της χώρας, ώστε να αυξηθούν οι κλίνες αυτές.

Έτσι μετά το νοσοκομείο του Αγρινίου -που είναι και νοσοκομείο αναφοράς- που λειτουργεί τις τελευταίες μέρες κλινική Covid στον τρίτο όροφο, φαίνεται πως έρχεται και η “σειρά’ του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Την σχετική είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας πριν λίγο στον ΑΕΡΑ FM και τη Νανά Θεοδωροπούλου , ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Πάνος Παπαδόπουλος, που τόνισε: “Τρέχουν προεργασίες για διαμόρφωση κλινικής covid και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Με την πανδημία να καλπάζει μέσα στις επόμενες δύο τρεις μέρες στον τρίτο όροφο που λειτουργούσε η παιδιατρική κλινική θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να λειτουργήσει κλινική covid, όχι για νοσηλεία ασθενών μα στο πλαίσιο νοσοκομείου αναφοράς, όπως λειτουργούσε παλαιότερα. Δημιουργούνται πρόσθετες ευθύνες και βάρος.

Θα υπάρχουν δέκα κλίνες. Αναμένεται να λειτουργήσει από τις 10 Νοεμβρίου το αργότερο. Οι προεγχειρητικοί έλεγχοι που θα κάνουν τεστ θα εισάγονται υποχρεωτικά στην κλινική covid και εφόσον το τεστ βγει αρνητικό μετά το χειρουργείο θα επιστρέφει στην κλινική αναφοράς. Σε περίπτωση που βγει θετικό θα μεταφέρεται σε Πάτρα ή Αγρίνιο».

Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο του Αγρινίου, έχει δεχθεί ασθενείς και από την Ήπειρο, εξαιτίας της πίεσης που υφίσταται εκεί το σύστημα Υγείας, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στα Ιωάννινα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button