Γεγονότα

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εκπαιδευτικοί Τ.Ε.Ε.

koi-kathigites tee-b emlme 1

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της κυβέρνησης, να εντάξει στο πολυνομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, ενώ κινητοποιήσεις του κλάδου κλιμακώνονται καθημερινά.

Στην Αιτωλ/νία, περίπου 65 εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην “κόψη του ξυραφιού” και σε συνεργασία με τις κατά τόπους ΕΛΜΕ συντονίζουν τη δράση τους. Το πρωι της Πέμπτης περίπου πενήντα εκπαιδευτικοί μαζί με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, όπου και του εξέθεσαν το ζήτημα. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει καμιά ενημέρωση σχετικά με το θέμα που ανέκυψε ξαφνικά, αλλά αυτό που τονίστηκε είναι πως η κατάσταση που θα επέλθει θα είναι μοιραία για τους εκπαιδευτικούς, από τη στιγμή που καταργούνται οι σχετικές ειδικότητες.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, ενώ από αύριο Παρασκευή προχωρούν σε κλιμάκωση. Στις 8 το πρωί, λεωφορείο θα αναχωρήσει με εκπαιδευτικούς της Τ.Ε.Ε. του νομού για συμμετοχή στη διαμαρτυρία Περιφερειακού επιπέδου που θα γίνει στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην Πάτρα, ενώ ανάλογη μετακίνηση θα γίνει και την ερχομένη Τρίτη για την Αθήνα, όπου θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button