Γεγονότα

Κλιμακώνει η Πάτρα-σιγή στην Αιτωλ/νία

Κατάληψη στο δημαρχείο της Πάτρας και συνέντευξη τύπου από τον δήμαρχο κ. Δημαρά για την έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Ο κ. Δημαράς συναντάται με τον υπουργό Παιδείας, ενώ οι Αιτωλ/νες βουλευτές φαίνεται πως έχουν πρόβλημα… συνεννόησης

Για διγλωσσία κατηγόρησε πριν από λίγο την κυβέρνηση ο δήμαρχος Πατρέων κ. Δημαράς σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Σαλμά, ότι η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα είναι το Μεσολόγγι.

Σήμερα φοιτητές του ΤΕΙ προχώρησαν σε κατάληψη τόσο στην ΣΔΟ του Ιδρύματος, όσο και στο δημαρχείο της Πάτρας, ενώ μετά τον πρόεδρο του ΤΕΙ που διαμαρτυρήθηκε έντονα προσωπικά στον υπουργό Παιδείας, αύριο μαζί του θα συναντηθεί και ο κ. Δημαρας με Αχαιούς βουλευτές.

Η εικόνα που υπάρχει στην Αιτωλ/νία είναι όμως σχετικά με το θέμα εντελώς συγκεχυμένη, μετά το μέτωπο που έχει ανοίξει με το “Ομόσπονδο ΑΕΙ” στην περιοχή, κατα τα προτυπα του ανάλογου ΑΕΙ που ιδρύει το υπουργείο στη Δυτική Μακεδονία. Και ενώ σε αυτήν την εξέλιξη φορείς τόσο του Αγρινίου, όσο και του Μεσολογγίου συναινούν, δεν έχει βρεθεί ακόμη ένας σημείο συνεννόησης μεταξύ των βουλευτών ώστε να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Μια συνάντηση που μπορεί να αποβεί καθοριστική για το αίτημα του Ομόσπονδου ΑΕΙ, ένα αίτημα που εύλογα ευνοεί και το ΤΕΙ της Πάτρας, που έτσι θα παραμείνει αυτόνομο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, κυρίως με ευθύνη των δυο υπουργών, των κ. Σαλμά και Καραγκούνη, δεν υπάρχει ευκολία συνεννόησης, ώστε η συνάντηση αυτή να γίνει. Παρά το γεγονός π.χ. ότι με δελτίο τύπου η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα έχει προαναγγείλλει τη συνάντηση με τον Υπουργό αυτή δεν έχει καταστεί δυνατή, αφού… υπάρχουν βουλευτές που δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, ή επιδιώκουν να κινηθούν παρασκηνιακά και μόνοι τους, για ευνόητους λόγους… Όμως το διακύβευμα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσουν στην παρούσα φάση προσωπικές στρατηγικές. Και με την έκβαση αυτής της ιστορίας, τη στιγμή που έχει επισήμως ανακοινωθεί πως στα τέλη του μηνός θα  δημοσιευτούν τα Προεδρικά Διατάγματα, θα κριθούν όλοι για την στάση τους και δεν θα υπάρχει τότε υπάρχει περίπτωση ισομερούς κατανομής ευθυνών, όπως πρόσφατα υποστήριξε ο κ. Σαλμάς.

Στα θετικά θα πρέπει να προσθέσουμε την θετική στάση που έχουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, στην προοπτική δημιουργίας Ομόσπονδου ΑΕΙ στην Αιτωλ/νία. Φτάνει όμως σε αυτήν την κατεύθυνση να κινηθούν κυρίως οι δυο υπουργοί και στη συνέχεια πολιτευτές  αλλά και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ, ώστε να ασκήσει πίεση εκεί που πρέπει. Χρόνος, προς το παρόν φαίνεται πως υπάρχει.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button