ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

«Κλικ Ζωής» για τους ηλικιωμένους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Από το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» - Δράσεις επικοινωνίας, ενημέρωσης και προσέλκυσης ωφελουμένων

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου τη Δευτέρα 04 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πολυχώρου «Αγορά Αργύρη», με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τις νέες υπηρεσίες και την επιλογή των ωφελούμενων.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με σύντομους χαιρετισμούς και τοποθετήσεις από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιο για θέματα υγείας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Χρήστο Παπασημακόπουλο.


Συναντήσεις εργασίας (workshops) της υπηρεσίας «κλικ ζωής»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων» πραγματοποιήθηκαν συνολικά 8 συναντήσεις εργασίας (workshops) σε 8 διαφορετικούς Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι συναντήσεις λειτούργησαν συμπληρωματικά στις δράσεις επικοινωνίας του έργου με σκοπό την ανεύρεση των τελικών αποδεκτών των προσφερόμενων υπηρεσιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο ρόλος των συναντήσεων ήταν διττός. Αφενός η συμμετοχή – ενημέρωση ωφελούμενων αφετέρου να λειτουργήσουν ως συνδετικοί κρίκοι ενισχύοντας την διασύνδεση των καίριων στελεχών της Περιφέρειας, των υπηρεσιών που σχετίζονται με την υγεία και την κοινωνική μέριμνα, των κοινωνικών δομών, των ενδιαφερόμενων φορέων και των ωφελούμενων.

Διασύνδεση κοινωνικών δομών, υπηρεσιών, ηλικιωμένων

Αγρίνιο

Tο 1ο workshop του έργου πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, την Τρίτη 05 Απριλίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Στην έναρξη της συνάντησης εργασίας απηύθυνε χαιρετισμό η κα Μαρία Σαλμά, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Πύργος

Το 2ο workshop του έργου πραγματοποιήθηκε στον Πύργο την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στο Συνεδριακό Χώρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η συνάντηση εργασίας ξεκίνησε με τοποθέτηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, αναφέροντας πως είναι πρόθυμος να υποστηρίξει το έργο ενώ στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλειος Γιαννόπουλος.

Κ. Αχαΐα

Την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε το 3ο workshop στην Κ. Αχαΐα και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη». Χαιρετισμό απηύθυνε o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοίκησης και Παιδείας Δήμου Δυτικής Αχαΐας, κ. Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συνεργασία που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου.

Πάτρα

Την Παρασκευή 8 Απριλίου ολοκληρώθηκε η 4η συνάντηση εργασίας (workshop) στη Πάτρα η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εκ μέρους της Περιφέρειας απηύθυνε χαιρετισμό ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, κος Χαράλαμπος Μπονάνος και έδωσαν το παρών καίρια στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ.

Αίγιο

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση εργασίας – workshop στο Αίγιο στην Αίθουσα Συμβουλίου της Δ.Ε. Συμπολιτείας. Όπως σε όλες τις συναντήσεις που υλοποιήθηκαν στην Π.Ε. Αχαΐας ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια προέβη σε μία σύντομη τοποθέτηση ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Αιγιαλείας, κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Καλάβρυτα

Η 6η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα την Πέμπτη 14 Απριλίου, στο Πέτρινο Κτίριο της κεντρικής πλατείας Πετιμεζαίων. Χαιρετισμό στην παρουσίαση απηύθυναν o κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, ενώ το παρών έδωσαν καίρια πολιτικά και διοικητικά στελέχη του Δήμου, όπως ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας κ. Ζησιμόπουλος.

Μεσολόγγι

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου ολοκληρώθηκε η 7η συνάντηση εργασίας – workshop για την υπηρεσία «κλικ ζωής» στο Μεσολόγγι και πιο συγκεκριμένα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας. Χαιρετισμό απηύθυνε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, κα. Μαρία Σαλμά και έδωσαν το παρών καίρια πολιτικά και διοικητικά στελέχη των Δήμων, όπως ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και ΚΕΠ Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γεώργιος Σωτηρακόπουλος.

Αμαλιάδα

την Τρίτη 19 Απριλίου ολοκληρώθηκε η τελευταία συνάντηση εργασίας- workshop για την υπηρεσία «κλικ ζωής», στον Πολυλειτουργικό Χώρο (Συνεδριακό Κέντρο) στην Αμαλιάδα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος . Επιπλέον, ο Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος προέβη σε σύντομη τοποθέτηση, εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Ειδικότερα, ανέφερε πως η Μητρόπολη θα υποστηρίξει πλήρως την πρωτοβουλία της Περιφέρειας και πως εξέδωσε εγκύκλιο προς όλους τους εφημέριους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης και την Κυριακή των Βαΐων, με σκοπό την ενημέρωση των πιστών που επισκεφτήκαν τους ναούς για τις παροχές του έργου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συμμετείχαν, πέρα από πολιτικά και διοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καίρια στελέχη των Δήμων, των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων όπως του Βοήθεια στο Σπίτι, των Κέντρων Κοινότητας και του Ερυθρού Σταυρού, των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες (ηλικιωμένοι και φροντιστές) και τοπικές ΜΚΟ. Όλοι ο συμμετέχοντες έλαβαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και το υλικό του προγράμματος (φυλλάδια, αιτήσεις συμμετοχής, αφίσες) και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το εν λόγω πρόγραμμα και την προθυμία τους να συμβάλουν και οι ίδιοι στην εύρεση των ωφελούμενων.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button