Γεγονότα

Κλειστός ο Κήπος των Ηρώων και αντιδράσεις στο Μεσολόγγι

koi-kiposiroon-kleistos2Η εικόνα που υπήρχε χθες το μεσημέρι με την αδυναμία πρόσβασης στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, αφού η είσοδος ήταν κλειστή, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του πρ. δημοτικού συμβούλου του Μεσολογγίου κ. Κασσαβέτη που ανήρτησε χθες στο προφίλ του στο facebook και σχετικές φωτογραφίες:

“Σήμερα 18 Ιουλίου ώρα 15,30 ο συγκεκριμένος κύριος ήρθε να προσκυνήσει με τα παιδιά του τους τάφους των προγόνων του που βρίσκονται εδω θαμμένοι. Όμως η βαριά πόρτα του σημαντικότερου ίσως μνημείου της πόλης μας είναι διπλό κλειδωμένη εν μέσω της οποίας μικρής μας τουριστικής μας σεζόν. Ελπίζω να αλλάξει σύντομα αυτή η κατάσταση γιατι ακυρώνει την οποία προσπάθεια κάνουμε για την προσπάθεια προσέλκυσης τουρισμού στην πόλη μας.”
koi-kiposiroon-kleistos1Το ζήτημα που προέκυψε προκάλεσε και την έκδοση ανακοίνωσης από την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι. Η “Κοινωνία Μπροστά” τονίζει μεταξύ άλλων πως “πρέπει άμεσα  να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε, ώστε αφ’ ενός μεν το ιστορικό βάρος του χώρου ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, να μην αμφισβητείται και αφ’ ετέρου να μην εκφράζονται δυσμενή σχόλια από την εικόνα του κλειστού ιερού ταφείου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button