Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κλειστά θα παραμείνουν τα Κοιμητήρια στο Δήμο Μεσολογγίου ως τη Δευτέρα του Πάσχα

Για λόγους πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Λύρου τα Κοιμητήρια του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα παραμείνουν κλειστά κατά το χρονικό διάστημα από Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου, έως και την Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, κατ’ εξαίρεση για την τέλεση κηδειών και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων του πρώτου σαρανταημέρου μετά την ημερομηνία θανάτου του αποβιώσαντος (τριών, εννέα και σαράντα ημερών), επιτρέπεται η είσοδος εντός των Κοιμητηρίων μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

Για την πραγματοποίηση των θρησκευτικών τελετών του πρώτου σαρανταημέρου μετά την ημερομηνία θανάτου του αποβιώσαντος (τριών, εννέα και σαράντα ημερών) απαιτείται η επίδειξη αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου του αποβιώσαντος κατά την είσοδο των συγγενικών του προσώπων εντός του Κοιμητηρίου. Πλην των ανωτέρω, εντός του χώρου του Κοιμητηρίου, θα παρευρίσκονται οι ιερείς, ιεροψάλτες, το βοηθητικό προσωπικό του Ιερού Ναού (νεωκόροι).

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου που έχει την αρμοδιότητα του Κοιμητηρίου, καθίσταται υπεύθυνη για την τήρηση της απόφασης, όπως γίνεται γνωστό από τη Δημοτική Αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button