ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κλεισορρεύματα Αγρινίου: Κάτοικοι ζητούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα (έγγραφο)

Φοβούνται επανάληψη των πλημμυρών του 29017

Κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Κλεισορευμμάτων του δήμου Αγρινίου με επιστολή προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Αντιπεριφέρεια και τον δήμο ζητούν τον συντονισμό των ενεργειών από την πλευρά τους για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη η Παλαιά Εθνική οδός που διέρχεται από το χωριό.

Σκοπός είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος ή και δυστυχήματος και να αποκατασταθεί η ομαλότητα της κυκλοφορίας όλων των πολιτών. Η ζημιά αυτή, όπως αναφέρεται στην επιστολή, προκλήθηκε από την πλημμύρα στις 2 Δεκεμβρίου του 2017.

Όπως αναφέρουν εντός των ορίων της κατοικημένης περιοχής της τοπικής κοινότητας διέρχεται χείμαρρος επικίνδυνος για πλημμύρα παρόμοια με αυτή πριν τέσσερα χρόνια στην οποία υπήρχαν καταστροφές και πολλές απώλειες περιουσιών και παραλίγο ζώων.

Για όλα τα παραπάνω τονίζουν την αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης στον χείμαρρο, την εκτέλεση των αναγκαίων έργων με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών ροής του νερού και την μείωση των κινδύνων από τις πλημμύρες ,τον έλεγχο των διαβρώσεων και των αποθέσεων φερτών υλικών.

Τέλος, σημειώνουν ότι μετά τις πλημμύρες του 2017 με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έγινε τοποθέτηση ογκόλιθων στα πρανή της κοίτης σε δύο σημεία με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να τους παρασύρει το νερό κατά μήκος της κοίτης, δημιουργώντας πρόσθετους κινδύνους μιας νέας πλημμύρας.

Την επιστολή υπογράφουν, ζητώντας την άμεση υλοποίηση των έργων, συνολικά 102 πολίτες.

Ένα Σχόλιο

  1. για τους βόθρους που ρίχνουν στα αυλάκια για τα νερά τις βροχής έκαναν κανένα έγγραφο;
    όχι, γιατί ο ματζούφας κάνει τα στραβά μάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button