ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κυβερνοπόλεμος σε εξέλιξη: Αποκαλύψεις στις 7:00 μ.μ. από τους Greek Anonymous

Οι επιθέσεις των Τούρκων και το ατού που υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους οι Ελληνες

Κρύβονται πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους. Στήνουν τις νέες επιθέσεις τους στο Διαδίκτυο. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Ομως, ξέρουν καλύτερα από όλους τον κυβερνοχώρο. Λειτουργούν μυστικά και ετοιμάζουν το νέο διαδικτυακό τους χτύπημα. Κάπως έτσι και με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις σε κυβερνητικές σελίδες, έχει ξεσπάσει κυβερνοπόλεμος ανάμεσα σε Ελληνες και Τούρκους χάκερ.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι οι Τούρκοι χάκερ έθεσαν εκτός λειτουργίας περίπου στις 21:00 της Πέμπτης κυβερνητικές ιστοσελίδες. Ανάμεσα σε αυτές που έπεσαν ήταν τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, ΕΦΚΑ αλλά και οι ιστοσελίδες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του πρωθυπουργού.

Μέρες πριν από τη χθεσινή τους επίθεση, οι Τούρκοι χάκερ είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

«Επιθέσεις για λόγους κυριαρχίας»

«Τώρα ξεκινά ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος», έγραψε στο twitter φερόμενο ηγετικό στέλεχος της ομάδας που υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω τα χτυπήματα “DDoS” από ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως έκανε γνωστό ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Γιάννης Μαλτέζος.

«Είναι ένας άτυπος κυβερνοπόλεμος. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε επιθέσεις που γίνονται καθαρά για λόγους κυριαρχίας. Το γνωρίζουν οι Τούρκοι ότι αυτές οι επιθέσεις είναι χαμηλού ρίσκου και δεν μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβείς ζημιές στη χώρα», εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Στις 5:00 το πρωί ενημερώθηκα για ένα tweet που έκανε ένα ηγετικό στέλεχος της ομάδας, από τον ψεύτικο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter και έγραφε συγκεκριμένα ότι τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος. Έχουν φτιάξει μάλιστα και ένα μιλιταριστικό βιντεάκι». Επισήμανε επίσης ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και στην προηγούμενη επίθεση στη σελίδα της ΕΥΠ, δεν υπήρξε επίθεση πραγματικού hacking, αλλά μία απλή επίθεση, στέλνοντας πάρα πολλά πακέτα δικτύου στη σελίδα με αποτέλεσμα ο server να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα.

«Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και άθελά μας. Οι Τούρκοι έχουν ένα κόστος από μηδέν ευρώ έως 400 δολάρια και για να πάρεις αντίμετρα ασφαλείας είναι κάτι που θα κοστίσει πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραβίαση προσωπικών δεδομένων ούτε κάποιου πληροφοριακού συστήματος».

Η απάντηση των Anonymous Greece

Οι «Anonymous Greece» είχαν απαντήσει στις εν λόγω επιθέσεις, όπως ανακοίνωσαν, με «χτυπήματα» στις παρακάτω υπηρεσίες: 112 Emergency Call number, Sabah Email Service, Hurriyer Email Service, 112 Emrgency Email Service, Turkish Police (EGM) Email Service, Saglik Email Service, Ekonomi Email service, Enerji Email Service, SIP-VOIP of Turkish Enerji, MIT Email Service».

Με ανακοίνωσή τους οι Anonymous Greece ενημερώνουν, την Παρασκευή, ότι γνωρίζουν τον αρχηγό των Τούρκων χάκερ που έριξαν δεκάδες κρατικές ιστοσελίδες το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, τις συγκεκριμένες κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποίησε η ομάδα Aslan Neferler Tim και τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

«Χθες το απόγευμα ξαναχτύπησαν οι Τούρκοι χάκερ αλλά αυτή την φορά με το άλλο όνομά τους (Aslan Neferler Tim). Στην πρώτη επίθεση χτύπησαν οι Anka Neferler Tim. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και χτυπάνε όλοι μαζί ελληνικούς στόχους.

Αφού τους χτυπήσουν τα δημοσιεύουν στο facebook, twitter και σε τουρκικά forums. Εμείς αυτή την φορά έχουμε τα στοιχεία 2 ατόμων ο ένας είναι ο admins της σελίδας και ο δεύτερος είναι ο “αρχηγός” όπου μαζεύει άτομα για να χτυπήσει στόχους (DDoS Captain). Σήμερα μετά τις 7 το απόγευμα θα ανεβάσουμε δημόσια τα στοιχεία των 2 αυτών. Στοιχεία όπως: Ψευδώνυμα, τα κανονικά τους ονόματα, ηλικίες, πόλη, τηλέφωνα και profile. Stay tuned, AnonymousGreece», ανέφερε η ανακοίνωση.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button