Κοινωνία Μπροστά: "Να ανακληθεί η απόφαση για μεταφορά του ΕΟΠΥΥ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο"

koi-eopyy-agrinioΤην ανάκληση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ για τη μεταφορά του κύριου μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο ζητάει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη «Κοινωνία Μπροστά», ενώ τονίζει πως κατέθεσε αίτημα προς συζήτηση του θέματος στο χθεσινό (19/1) Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο όμως δεν αποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19-1-2018, η παράταξή μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κατέθεσε προς συζήτηση αίτημα ψηφίσματος για την μεταφορά του κύριου μέρους λειτουργίας της Π.Ε.Δ.Ι. – Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Αγρίνιο, το οποίο δεν αποδέχθηκε να συζητηθεί ο κ. Καραπάνος. Το σχέδιο ψηφίσματος είναι το παρακάτω:

Με την υπ’ αριθ. 535/2016 απόφασή του το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που κοινοποιήθηκε στην έδρα της υπηρεσίας στο Μεσολόγγι ένα χρόνο μετά (!) και μετά από προφορική εισήγηση (!!!) του προϊσταμένου του Π.Ε.Δ.Ι. – Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ομόφωνα αποφάσισε την μεταφορά του κύριου μέρους λειτουργίας από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα από το σύνολο των δεκαπέντε (15) υπαλλήλων του Οργανισμού να παραμείνουν μόλις δύο (2) εκ περιτροπής στο Μεσολόγγι, πράγμα το οποίο αποτελεί ευθεία παράκαμψη του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που ορίζει ως έδρες των Π.Ε.Δ.Ι. τα διοικητικά κέντρα των νομών, δηλαδή το Μεσολόγγι.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Με βάση την παραπάνω εξέλιξη στην πράξη παρατηρείται πλέον το φαινόμενο η έδρα του Π.Ε.Δ.Ι. να εξυπηρετείται από τρεις (3) υπαλλήλους (συμπεριλαμβανομένου και του υπαλλήλου που στεγάζεται στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου) και στο παράρτημα να υπάρχουν δεκατρείς (13)!

Με δεδομένο δε ότι στο κεντρικό κατάστημα του Μεσολογγίου εξυπηρετούνται φαρμακεία, ασθενείς, εργαστήρια και γιατροί των δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου καθώς και ορισμένα φαρμακεία του νομού Φωκίδας, καλούμε τη διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.:
α) Να ανακαλέσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση
β) Να επαναφέρει την πλειοψηφία των εργαζομένων στην έδρα του Π.Ε.Δ.Ι. Αιτωλ/νίας, δηλαδή στο Μεσολόγγι
γ) Να μεταφέρει το αρχείο σε κατάλληλο ειδικό χώρο για τη φύλαξή του, ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η αισθητική αθλιότητα που αντιμετωπίζουν οι συναλλασσόμενοι στο κεντρικό κατάστημα του Μεσολογγίου και
δ) Να προβεί σε προσλήψεις φαρμακοποιών στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, που εδώ και αρκετά χρόνια παραμένουν υποστελεχωμένα.

Αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να ενεργοποιηθεί και να λάβει άμεσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη βάση των παραπάνω διαπιστώσεων και προτάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button