Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κινητοποίηση της Φιλοζωικής Αγρινίου για το σκυλάκι που έχει ακρωτηριαστεί

Για το σκυλάκι που έχει ακρωτηριαστεί χάνοντας το κάτω μέρος από τα ποδαράκια του από ισχαιμία, δηλαδή περιορισμό της κυκλοφορίας του αίματος ενημερώνει η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου.

Πιθανότατα ο τραυματισμός να οφείλεται σε σφιχτό δέσιμο για μεγάλο διάστημα με σύρμα.  Μάλιστα, από χθες το σκυλάκι βρίσκεται στο Κτηνιατρικό Ορθοπεδικό Κέντρο Λευκάδας.

Θυμίζουμε πως η οργάνωση υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων για την υπόθεση αλλά και για φθορές που προκλήθηκαν στο καταφύγιό της.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με την εκτίμηση των κτηνιάτρων, ο μικρούλης Ζαχαρίας πέρασε ένα φρικτό μαρτύριο και έχασε το κάτω μέρος από τα ποδαράκια του από ισχαιμία, δηλαδή περιορισμό της κυκλοφορίας του αίματος, μάλλον από σφιχτό δέσιμο για μεγάλο διάστημα, πιθανότατα με σύρμα που εισχώρησε στη σάρκα και τελικά ακρωτηρίασε το κουτάβι.

Ο Ζαχαρίας είναι 7-8 μηνών και παρά τα βάσανά του είναι πολύ γλυκός, ήσυχος και εξαιρετικά συνεργάσιμος .

Βρίσκεται από χθες στο Κτηνιατρικό Ορθοπεδικό Κέντρο Λευκάδας (Υφαντής Αλέξανδρος) . Βγήκαν οι απαραίτητες ακτινογραφίες, έγινε αξονική και θα χρειαστεί πολυήμερη νοσηλεία για την αντιμετώπιση της μόλυνσης, της σοβαρής αναιμίας από την αιμορραγία, αλλά και την αφαίρεση των οστών που προεξέχουν από τα τραύματα, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος να προσβληθεί από οστεομυελίτιδα.

Αργότερα οι κτηνίατροι θα αποφασίσουν για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε ο μικρούλης μας να μπορέσει να περπατήσει ξανά.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς, δύσκολος και όπως φαίνεται πολυέξοδος. Θα πρέπει, όμως, όλοι μαζί να δώσουμε στον Ζαχαρία την ευκαιρία να περπατήσει και να τρέξει ξανά χαρούμενος .

Όποια/ος επιθυμεί να βοηθήσει τον μικρούλη μας παρακαλούμε να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό GR9301406840684002002008110, ALPHA BANK, Δικαιούχος: Αλέξανδρος Υφαντής ΠΡΟΣΟΧΗ!: Στην Αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να φαίνεται το όνομα: ΖΑΧΑΡΙΑΣ

Ο Ζαχαρίας σας ευχαριστεί όλες και όλους για την αγάπη σας!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button