Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κινητοποίηση στο Θέρμο για την υποστελέχωση στα Κ.Υ. της Αιτωλ/νίας (φωτο)

«Αίτημα ζωής η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Θέρμο και στον Αστακό» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

«Οι εργαζόμενοι, τοπικοί φορείς και κάτοικοι πολλών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας είναι αγανακτισμένοι από το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών που διαθέτουν» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος καλεί τον υπουργό Υγείας «να αφουγκραστεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους και να διορθώσει τη κατάσταση».


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Θέρμου, από το Σωματείο των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Παπανδρέου (φωτο).

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος:

«Το βασικότερο αίτημα ζωής είναι η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Θέρμο και στον Αστακό. Εξ’ αιτίας αυτού, έχουν χαθεί ζωές ασθενών που κανείς δεν γνωρίζει τη τύχη τους εάν είχαν διακομισθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο. Τα έκτακτα περιστατικά από την περιοχή του Αστακού, μία άκρως τουριστική περιοχή και της περιοχής του Θέρμου, βιώνουν ολόκληρο Γολγοθά για την διακομιδή τους σε νοσοκομείο. Μεσολαβούν ώρες έως την διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Για φαντασθείτε τροχαία, καρδιολογικά περιστατικά, πνιγμοί στις θάλασσες που συμβαίνουν κατ’ επανάληψη. Καλείται ασθενοφόρο από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι και λόγω απόστασης κάνει μιάμιση ώρα να φθάσει.

Πρώτα μεταφέρει τον ασθενή στο Κέντρο Υγείας Αστακού ή Θέρμου και μετά τις πρώτες βοήθειες απαιτείται άλλη μιάμιση ώρα μέχρι να φθάσει στο νοσοκομείο Αγρινίου ή Μεσολογγίου.

Σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρονται οι ασθενείς από το σημείο του συμβάντος έως τα κέντρα υγείας με τα αυτοκίνητα των γιατρών ή συγχωριανών με την όποια επικινδυνότητα. Αναγκαιότητα η λειτουργία σταθμών του ΕΚΑΒ.

Αύριο προγραμματίζουν κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για την τραγική υποστελέχωση.

Ουσιαστικά έχουν μείνει χωρίς Αναισθησιολόγο. Είναι δύο, αλλά έχουν ο ένας αναρρωτική και η άλλη μακροχρόνια άδεια.

Ο ένας αναισθησιολόγος από Αγρίνιο που έρχεται να καλύψει με μετακίνηση το νοσοκομείο, το καλύπτει μόνο έξι εφημερίες το μήνα…Υπηρετούν μόνο 4 χειρουργοί που δεν μπορούν να καλύψουν το νοσοκομείο, καθώς επίσης μόνο ένας παιδίατρος και δύο ακτινολόγοι που φυσικά δεν επαρκούν.
Μεγάλη υποστελέχωση στο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αφουγκραστεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους και να διορθώσει τη κατάσταση».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button