ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κινητοποίηση την Πέμπτη στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Στο πλευρό των υγειονομικών υπαλλήλων η Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Κινητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τους υγειονομικούς υπαλλήλους και τονίζει ότι η ισχυροποίηση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας είναι “όρος απαράβατος της επιβίωσης όλων εκείνων των πολιτών που οι ζωές τους έχουν συνθλιβεί από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων”. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου και στην κινητοποίηση της 28ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου είναι πλέον τραγική:
α) Έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων «πρώτης ζήτησης» και μάλιστα σε μία περίοδο όπου λόγω καλοκαιριού αυξάνεται κατακόρυφα η επισκεψιμότητα.
β) Έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και αναλωσίμων, καθιστώντας και την πιο απλή εξέταση δύσκολη.
γ) Ακαταλληλότητα & επικινδυνότητα υλικών στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. (καρκινογόνος αμίαντος).
δ) Αποσπάσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Είναι προφανές ότι εξαιτίας της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών το ποτήρι ξεχείλισε και οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας για την διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους απαιτεί συντονισμένες δράσεις, με οργάνωση, στήριξη και μαζική συμμετοχή όλων αυτών που δραστηριοποιούνται σε Υγεία-Πρόνοια.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στέκεται δίπλα στις διεκδικήσεις των υγειονομικών υπαλλήλων, καθώς θεωρεί πως η ισχυροποίηση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας είναι όρος απαράβατος της επιβίωσης όλων εκείνων των πολιτών που οι ζωές τους έχουν συνθλιβεί από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button