ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κινητοποίηση για μικρό φίδι στο κέντρο του Αγρινίου (φωτο-video)

Κεντρικότερα δεν θα ήταν δυνατόν να κάνει την εμφάνιση του φίδι σήμερα το μεσημέρι.

Μόλις μερικές δεκάδες μέτρα απο την πλατεία Δημοκρατίας, ένα φιδάκι έκανε την εμφάνιση του.


Συγκεκριμένα στην οδό Καζαντζή, προκαλώντας το ενδιαφέρον επαγγελματιών και περαστικών που κινητοποιήθηκαν ώστε να διασωθεί. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που ως γνωστόν συνεργάζεται με δημότη που είναι εθελοντής και ασχολείται με την διάσωση της άγριας ζωής.

Αξιοσημείωτη η στάση των πολιτών πάντως που δεν θέλησαν να το εξοντώσουν αλλά φρόντισαν να επικοινωνήσουν με αρμοδίους, ώστε το ερπετό να απομακρυνθεί με ασφάλεια και να απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Επειδή αυτήν την εποχή φίδια κάνουν την εμφάνισή του και μέσα στον αστικό ιστό συνίσταται τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται αφού συνήθως πρόκειται για λαφιάτες, που είναι άκακοι και να ενημερώνουν την Π.Υ. για την απομάκρυνση τους.

Σύμφωνα με τον εθελοντή και συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ Ν. Πατερέκα, επρόκειτο τελικά για Λιμνόφιδο (Natrix tessellata) που αλλάζει δέρμα. Από το καταστατικό των περιστατικών που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια έχει καταγραφεί άλλη μία περίπτωση του ίδιου είδους φιδιού μέσα στο κέντρο του Αγρινίου: «Είναι ένα ζώο το οποίο μεταφέρθηκε με κάποιο αυτοκίνητο από κάποια περιοχή που έχει κοντά υδροβιότοπο και δυστυχώς χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης κατέβηκε μέσα στην πόλη. Φίδια ζουν στην πόλη του Αγρινίου όπως είναι γνωστό και εκμεταλλεύονται τον αστικό ιστό για να επιβιώσουν / κάποια μεταφέρονται από την εξοχή με αυτοκίνητα κάποια άλλα όχι σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία».

fidi kazantzi1

fidi kazantzi2

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button