Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κινητοποίηση φοιτητών στη Σύγκλητο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών

Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στη Σύγκλητο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών Μαζικότατη κινητοποίηση πραγματοποιείται τώρα από εκατοντάδες φοιτητές στη Σύγκλητο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως τονίζουν “με βασικές αιχμές το ζήτημα των συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων-ΤΕΙ αλλά και την συνολική και ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας”. Συγκεκριμένα αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

“18 Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου αλλά και οι αντίστοιχοι από τα τμήματα του ΤΕΙ και του Αγρινίου, πήραμε απόφαση να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα, τις σπουδές και το μέλλον μας! Αυτό στην πράξη σημαίνει το εξής: Καταδικάζουμε και απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που βάζει ταφόπλακα στις σπουδές μας μέσω των συγχωνεύσεων. Διεκδικούμε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, να μην κοπεί ούτε ένα μάθημα ή εργαστήριο λόγω έλλειψης καθηγητών, προσωπικού ή υλικοτεχνικών υποδομών.

Άμεση πρόσληψη καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού. Θέλουμε ένα ενιαίο πτυχίο για κάθε επιστημονικό αντικείμενο που να μας εξασφαλίζει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλη η γνώση μέσα στο πτυχίο!

Τι μας απάντησαν όμως οι Πρυτανικές Αρχές; Στην ουσία απέφυγαν να πάρουν θέση για το νομοσχέδιο, ουδέν σχόλιο δεν έκαναν για το γεγονός ότι αυτό παγιώνει την υποβάθμιση των σπουδών μας ακόμα παραπάνω. Αρνήθηκαν να τοποθετηθούν για το ζήτημα των συγχωνεύσεων το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από όλους τους φοιτητές, και ας ξέρουν πολύ καλά τί αποτελέσματα έφεραν αντίστοιχα νομοσχέδια όπου αυτά εφαρμόστηκαν (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κλπ), λέγοντάς μας πως θα μας ανακοινώσουν τις αποφάσεις μετά το πέρας της Συγκλήτου.

Για το ζήτημα των αναγκών του κάθε Τμήματος, δεσμεύτηκαν πως θα γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού και πως θα γίνει αναβάθμιση όπου απαιτείται, χωρίς όμως να αμφισβητούν το νομικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο απαγορεύει τις προσλήψεις, παγιώνει την υποχρηματοδότηση, καταδικάζει τις σπουδές και το μέλλον μας.

Άρα μιλάμε για ψεύτικες υποσχέσεις που αποπροσανατολίζουν τους φοιτητές. Εμείς από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε πως ούτε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ούτε μασάμε κουτόχορτο!

Θα παραμείνουμε στο χώρο της Πρυτανείας μέχρι τη λήξη της Συγκλήτου, προκειμένου να πάρουμε συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις, να διασφαλίσουμε ότι θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους ότι δεν θα πάρουν απόφαση υπέρ του νομοσχεδίου στη σημερινή συνεδρίαση, και αν εν τέλει είναι με το δικό μας μέρος ή με το μέρος όλων αυτών που καθημερινά τσακίζουν τις σπουδές και το μέλλον μας.

Τσίπρα και Γαβρόγλου ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.”

Πηγή: Foititikanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button