ΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Κινητοποίηση φοιτητών στο Αγρίνιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα στη Γεωπονική Σχολή

Το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία

«Με σύνθημα “Τέρμα πια η κοροϊδία – θέλουμε πτυχία με αξία!”, απαιτούμε να αναγνωριστούν τα πτυχία μας και να κατοχυρώσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει η Πρωτοβουλία Φοιτητών Αγρινίου, η οποία και καλεί με ανακοίνωσή της όλους τους φοιτητές του Αγρινίου, την Πέμπτη 30-3 και ώρα 11:00 σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία, απαιτώντας να αναγνωριστούν τα πτυχία και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα για τους φοιτητές στις Γεωπονικές σχολές.


Αναλυτικά:

«Στον αέρα βρίσκονται οι φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι μαζί με χιλιάδες άλλους φοιτητές σε αντίστοιχα τμήματα σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα στους αποφοίτους των τμημάτων αυτών δεν αποδίδονται τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, καθώς δεν μπορούν να γραφτούν στο ΓΕΩΤΕΕ και συνεπώς να εκδώσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Όλα αυτά, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση ορισμένων εξ αυτών των τμημάτων, ενώ φοιτητές και καθηγητές έχουν αλλεπάλληλα τονίσει τα ζητήματα αυτά. Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, συγκεκριμένα στη Γεωπονική σχολή των Ιωαννίνων, οι καθηγητές υπέβαλαν, μετά από συνέλευση, ομόφωνα την παραίτηση τους!

Καταλαβαίνουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Φοιτητές από τις  Γεωπονικές σχολές είναι στο δρόμο με κινητοποιήσεις και γενικές συνελεύσεις, απαιτώντας το αυτονόητο: Να αναγνωριστούν τα πτυχία και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. 

Με σύνθημα «Τέρμα πια η κοροϊδία – θέλουμε πτυχία με αξία!», απαιτούμε να αναγνωριστούν τα πτυχία μας και να κατοχυρώσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

  • Να αναγνωριστούν τα πτυχία μας ως ΠΕ (σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου).
  • Να αναγνωριστούν και να κατοχυρωθούν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών (ΓΕΩΤΕΕ, Indegrated master)
  • Το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και να εμπεριέχεται σε αυτό όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα ιδρύματα, με βάση τις αυξημένες ανάγκες που έχουν.
  • Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη μόνιμου και σταθερού εκπαιδευτικού προσωπικού, να γίνει μονιμοποίηση θέσεων και προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων εργασίας για εκπαιδευτικό, διοικητικό προσωπικό με βάση τις αυξημένες ανάγκες των ιδρυμάτων.

Μαζί με όλους τους φοιτητές του Αγρινίου, σε κοινό αγώνα, καλούμε την Πέμπτη 30-3-23 και ώρα 11:00 σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Αγρινίου

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button