Δυτική Ελλάδα

Κίνηση "Λιμνοθάλλαζα": Συγκρατημένη αισιοδοξία για ακύρωση των αδειών των Μονάδων βιορευστών

koi-limnothallaza-tourlidaΣτις 6 Μαρτίου  κοινοποιήθηκε και στην Κίνηση Πολιτών “Λιμνοθάλλαζα” το αίτημα του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλου, προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων για την ανάκληση-ακύρωση των αδειών κατασκευής των 4 μονάδων καύσης βιορευστών και κατάθεση νέων περιβαλλοντικών μελετών για αδειοδότηση.

Υπό το πρίσμα της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης επί του θέματος, μοιάζει αδύνατο να επιτευχθεί εκ νέου αδειοδότηση. (Δείτε ολόκληρο το έγγραφο πατώντας εδώ), σύμφωνα με την Κίνηση.

Τα νέα αυτά δεδομένα φαίνεται να οδηγούν το ζήτημα σε αίσιο τέλος, καθώς το μόνο που απομένει, πλέον, είναι να υπογράψει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης την οριστική ακύρωση των αδειών.

“Με συγκρατημένη αισιοδοξία (και με την εύλογη αγωνία που μας προκαλεί η επί έναν χρόνο εντατική ενασχόληση με το θέμα), αναμένουμε τον Συντονιστή να πράξει το πολιτικά, ηθικά, νομικά και -κυρίως- περιβαλλοντικά αυτονόητο.

Για εμάς ο αγώνας θα έχει ολοκληρωθεί, και η αισιοδοξία μας θα μετατραπεί σε χαρά, όταν επίσημα και οριστικά θα έχει προστατευθεί το ευαίσθητο οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού από την απειλή των εργοστασίων αυτών.”, καταλήγει η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών.

 
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button