PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Το «Κίνημα Αιτωλοακαρνάνων» που βλέπει έποικους και ερμηνεύει Μητσοτάκη

Εντύπωση έχει προκαλέσει στα τοπικά πράγματα η παρέμβαση του αποκαλούμενου «Κινήματος Αιτωλοακαρνάνων», για το προσφυγικό ζήτημα.

Σε ανάρτησή του (φωτο) εξηγεί το Κίνημα: «υιοθετούμε πλήρως την θέση του πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη που δήλωσε στην βουλή στης 4/10/2019 πως μόνο το 2% είναι Σύροι πρόσφυγες! Αυτό το 2% μετά χαράς να το φιλοξενήσουμε και να τους κάνουμε να νιώσουν την πατρίδα τους… πατρίδα μας (σ.σ. μάλλον αντίστροφα ήθελε να το γράψει ο συντάκτης)!

Όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή το 98%είναι λαθροεισβολείς έποικοι και είναι ανεπιθύμητοι στην Αιτωλοακαρνανία και την χώρα μας»!

Σκληρά λόγια αν μη τι άλλο ειδικά εκεί που αναφέρονται «ανεπιθύμητοι» κάνοντας την γνωστή γενίκευση που κάνουν όλοι όσοι νομίζουν ότι μιλούν εξ ονόματος του λαού. Και ειδικότερα για όποιον έχει ακούσει την συγκεκριμένη ομιλία Μητσοτάκη όπου γίνεται λόγος για «μια Ελλάδα που γίνεται σιγά-σιγά πολυπολιτισμική, χωρίς αυτό να απειλεί την εθνική μας κυριαρχία». Καμία σχέση με το πνεύμα της παρέμβασης δηλαδή!

Εν πάση περιπτώσει, το εν λόγω Κίνημα έχει καταστατικό, ιδρυτικές αρχές, ιστοσελίδα και λογαριασμό στο facebook, για όποιον ενδιαφέρεται. Έχει μότο το «μας ενώνουν πολλά δεν μας χωρίζει τίποτα» και εξηγεί ότι παρότι κίνημα είναι πρωτίστως …κίνηση: «Το Κίνημα Αιτωλοακαρνάνων είναι μια Εθελοντική Μη Κερδοσκοπική Κίνηση Πολιτών, ανοιχτή σε όλους», όπως εξηγείται επαρκώς στην ιστοσελίδα www.kinetol.gr . Έχει και χώρο για να κάνει προτάσεις όποιος θέλει, στο παραπάνω πνεύμα προφανώς…

Πρέπει να πούμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση έχει κάνει κι άλλες παρεμβάσεις, όπως για να δώσει συγχαρητήρια σε τοπικούς πολιτικούς, να επικροτήσει προτάσεις για το πανεπιστήμια και να επιστήσει την προσοχή του κόσμου για τους αεροψεκασμούς! Από ανώτατη εκπαίδευση το Κίνημα που είναι κίνηση έχει προτίμηση σε σχολή ψηφιακής τεχνολογίας, εκφράζει την αντίθεσή της στα βιορευστά ενώ είναι υπέρ της συνένωσης της Αιτωλοακαρνανίας με το Καρπενήσι και την Λευκάδα (άσχετα αν εκείνοι δεν μας πολυθέλουν, τους θέλουμε εμείς…).

Επίσης είναι ενάντια στα αιολικά πάρκα, λέει «κάτω τα χέρια από τον Αχελώο», παρακολουθεί στενά και άγρυπνα το θέμα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, ενώ φιλοξενεί και παλαιότερες δηλώσεις του γέροντος Παΐσιου, όταν ερωτηθείς τι πρέπει να ψηφίζει κανείς υποτίθεται πως απάντησε «να ψηφίζεις το κόμμα που κάνει το λιγότερο κακό στην πατρίδα σου»,

Σίγουρα μια τέτοια κίνηση-Κίνημα, με τέτοια παρεμβατικότητα, θα είχε περιθώριο για πιο ισχυρό ρόλο μερικά χρόνια πριν, όταν γινόταν της κακομοίρας. Όχι ότι δεν μπορεί να ξαναγίνει της κακομοίρας ανά πάσα στιγμή, με τα μυαλά που κουβαλάνε κάμποσοι τριγύρω μας.

η συντακτική κινηματική μονάδα

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button