Ροή Ειδήσεων

Κίνδυνος-θάνατος ετοιμόρροπο σπίτι στην Κατούνα (φωτο)

etoimorropo-spiti-katounaΓιάννης Στούπας – Τοπικός σύμβουλος Κατούνας: Καταγγέλλει την δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας για «ολιγωρία και αδιαφορία»! 
         Ένα παλιό διώροφο σπίτι στην Κατούνα, αφημένο στη διάθεση του φθοροποιού χρόνου έχει ερημώσει και έχει μετατραπεί σε εστία κινδύνων, καθώς αν και κρίθηκε επικίνδυνο και ως εκ τούτου κατεδαφιστέο από τις αρμόδιες υπηρεσίες το 2016, δεν έχει κατεδαφιστεί ακόμα και απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων, των κατοίκων,  των παιδιών αφού βρίσκεται σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο.
       Το σπίτι που ήταν ιδιοκτησίας της κας Ζωής Βούλγαρη (και που τώρα ανήκει στο  ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας), είναι εγκαταλελειμμένο, ετοιμόρροποαποτελεί σοβαρό κίνδυνο για περαστικούς αφού από το παλιό ακίνητο πέφτουν σοβάδες και κεραμίδια στο δρόμο, ενώ κρέμονται και σίδερα από τα μπαλκόνια.

Γιάννης Στούπας – Τοπικός σύμβουλος Κατούνας: Καταγγέλλει την δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας για «ολιγωρία και αδιαφορία» 

Ο τοπικός σύμβουλος κ. Γιάννης Στούπας μας καταγγέλλει ότι το παλιό σπίτι είναι ετοιμόρροπο και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους περαστικούς και τονίζει: 

      Έχουν ευθύνη οι υπηρεσίες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, δεν μπορεί να αδιαφορούν από τις αρχές του 2016 για την εκτέλεση της απόφασης κατεδάφισης του επικίνδυνου σπιτιού, την ώρα μάλιστα που ο πολιτικός μηχανικός της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών και περιβάλλοντος, τμήμα δόμησης και ΠΕ, δήμος Αμφιλοχίας, στην έκθεση αυτοψίας στις 8.2.2016, αναφέρει ξεκάθαρα ότι η τοπική ή ολική κατάρρευση στο ερειπωμένο σπίτι είναι πολύ πιθανό και ότι εφάπτεται κεντρικής και πολυσύχναστης οδού.
Και μάλιστα τονίζει: Η απροειδοποίητη κατάρρευση στο ερειπωμένο σπίτι είναι πολύ πιθανή. Και επιβάλλεται να προβούν σε προθεσμία εντός 10 ημερών στη κατεδάφιση του.

Επίσης ο πολιτικός μηχανικός, στην έκθεση αυτοψίας σημειώνει ότι μέχρι την τέλεση κατεδάφισης για την αποφυγή σοβαρού ατυχήματος παρακαλείται ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας να λάβει μέτρα ασφαλείας για την διέλευση πεζών και οχημάτων πλησίον του κτιρίου και των περιοίκων.

 Εδώ είναι το παράδοξο. Μετά από 14 ημέρες, στις 22.2.2016, ο ίδιος πολιτικός μηχανικός, επανέρχεται κάνει αυτοψία και διαπιστώνει ότι παρά τις υποδείξεις δεν έγινε άρση του κινδύνου και επισημαίνει στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας να προβεί στην κατεδάφιση της επικίνδυνης οικοδομής και τον καταλογισμό της δαπάνης στον υπόχρεο ιδιοκτήτη. 

Εκτός αυτού και το τοπικό συμβούλιο Κατούνας συνεδρίασε στις 4.4.2016 (Παρόντες ο πρόεδρος κ. Θωμάς Καφρίτσας και ο κ. Γιάννης Στούπας) και ομόφωνα αποφάσισαν εάν δοθεί εντολή από την εισαγγελέα στην πολεοδομία έχουμε δικαίωμα να το γκρεμίσουμε….

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2017 στην Κατούνα, ερωτήθηκε από τον κ. Γιάννη Στούπα τοπικό Σύμβουλο Κατούνας, ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γ. Αποστολάκης για το τιπρόκειται να πράξει σχετικά με το ετοιμόρροπο σπίτι που είναι έτοιμο να πέσει στα κεφάλια των διερχόμενων και για την ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου Κατούνας περί κατεδάφισης και απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Προδρομίτης, λέγοντας ότι το κτίριο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας και δεν είναι ευθύνη του Δήμου.

       Η απάντηση του κ. Σωτήρη Προδρομίτη δείχνει ασχετοσύνη και να του θυμίσουμε ότι έχει κοντή μνήμη γιατί ο μηχανικός που έκανε την αυτοψία, ζήτησε αφενός ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας να λάβει μέτρα ασφαλείας για την διέλευση πεζών και οχημάτων και αφετέρου  επισήμανε να προβεί ο δήμος στην κατεδάφιση της επικίνδυνης οικοδομής και τον καταλογισμό της δαπάνης στον υπόχρεο ιδιοκτήτη.

      Και ο κ. Γιάννης Στούπας καταλήγει: «Παρ’ όλο ότι έχουν παρέλθει 1 χρόνος και 8 μήνες από την εντολή κατεδάφισης του παραπάνω κτίσματος δεν έχει κατεδαφιστεί ακόμα. Συνεπώς ύστερα από όλα αυτά που σας παραθέτω η ευθύνη κύριοι της δημοτικής αρχής για το οτιδήποτε συμβεί και για το οποιοδήποτε ατύχημα είναι ολοκληρωτικά δική σας. θέτετε σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές. Ας φροντίσετε να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα πριν γίνει κάποιο ατύχημα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

**********
***********
**************
xiromeronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close