Κίνδυνος με το αέριο στο βυτιοφόρο: «Μπορεί να προκαλέσει έκρηξη με ωστικό κύμα 500 μέτρων»

Προειδοποιεί ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε βυτιοφόρο, καθώς ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη έκρηξη.

«Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη», σημειώνει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Μιλώντας στο Open, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε πως η μετάγγιση των 7,2 τόνων υγραερίου που μεταφέρει το βυτιοφόρο είναι σε εξέλιξη και είναι μία διαδικασία κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, «να μη γίνει καμία έκπτωση σε αυτά».


Το παραμικρό λάθος «μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα», προειδοποιεί ο κ. Βαθρακογιάννης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. «Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία», είπε, ενώ δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει το πότε θα ανοίξει ο οδικός άξονας.

«Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργθεί σε νέα και παλαιά εθνική οδό», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.






Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα που παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι ν ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάγγισης.

reader.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: βυτιοφόρο έκρηξη