Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κίνδυνοι ατυχήματος λόγω της επέκτασης της «αμμόγλωσσας» του διαύλου της Λευκάδας

Κίνδυνος ατυχήματος υπάρχει στην περιοχή της αμμόγλωσσας λόγω της επέκτασης του άμμου που έχει παρατηρηθεί στην περιοχή μετά τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα στην περιοχή της ‘’Αμμόγλωσσας’’ στην βόρεια είσοδο του διαύλου, μετά από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα και τον έντονο κυματισμό που προκλήθηκε, διαπιστώθηκε επέκταση της αμμώδους επιφάνειας (γλώσσας) η οποία σταδιακά εισέρχεται εντός του διαύλου

Επίσης, ένας από τους πράσινους σημαντήρες , πιθανόν, λόγω της προαναφερθείσας επέκτασης της αμμόγλωσσας, έχει αποκοπεί και μετακινηθεί από τη θέση του .

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμεναρχείο της Λευκάδας έχει ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και τις μαρίνες της περιοχής ακριβώς επειδή αυτή η κατάσταση δημιουργεί δυνητικά, προϋποθέσεις ατυχήματος, ενόψει και της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης, της επερχόμενης θερινής περιόδου, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε έγγραφό του.

Ζητά δε κάθε φορέα που έχει αρμοδιότητα για τις σχετικές ενέργειες , προκειμένου, όπου απαιτηθεί, να αποκατασταθεί το εύρος και το βύθισμα του διαύλου.

lefkadapress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button