Γεγονότα

"Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στην Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων" (φωτο)

epi-eo-antiriou-ioanninon

“Πρέπει σαν Ηπειρώτες, Αιτωλοακαρνάνες, Λευκαδίτες και Κερκυραίοι, να είμαστε… υπερήφανοι που έχουμε μια εθνική οδό που συνδέει τα Γιάννινα με το Αντίρριο, η οποία είναι ολόκληρη μια τεράστια λακκούβα, όπου οι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την δική τους αντοχή και κυρίως αυτή των αυτοκινήτων τους.”, λέει ο Γ.Κ., συντάκτης του ηπειρώτικου blog allnews-epirus.Μιλά για την εικόνα που δείχνουμε προς τους Ευρωπαίους επισκέπτες της περιοχής που έχουν την τύχη να περάσουν από τον δρόμο-καρμανιόλα, ενώ όταν αναφέρεται στο τμήμα της Εθνικής Οδού που αφορά την Αιτωλοακαρνανία, ο συντάκτης εκφράζει με χιούμορ όλα όσα και οι Αιτωλοακαρνάνες σκέφτονται κάθε φορά που οδηγούν στην… κατ’ ευφημισμόν Εθνική Οδό. Η αγανάκτηση σε όλο της το μεγαλείο. Μιλά  ακόμα και για τα έργα της Εθνικής Οδού, διαπιστώντοντας πως, αν κρίνει από τον ρυθμό των εργασιών,  σε καμία περίπτωση τα χρονοδιαγράμματα του κ. Χρυσοχοϊδη δεν πρόκειται να τηρηθούν.

epi-eo-antiriou-ioanninon1

Παρατίθεται αυτούσιο το άρθρο:

Όσοι Ευρωπαίοι το έχουν μάθει, δεν χάνουν την ευκαιρία να περάσουν απο αυτόν τον εθνικό δρόμο, για να αποκτήσουν εμπειρίες και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο, για να τα βλέπουν τον χειμώνα με τους φίλους τους και να υπερηφανεύονται για το… κατόρθωμά τους. Τεράστιες και οι εμπειρίες των Αλβανών που επιμένουν να διασχίζουν αυτό τον δρόμο, αποφεύγοντας εκείνον απο την Κρυσταλλοπηγή.

Μη βιαστείτε να μου απαντήσετε οτι είναι υπό κατασκευή η Ιόνια Οδός και ο συγεκριμένος δρόμος έχει αφεθεί στην τύχη του κ.λ.π.κ.λ.π. Σε αυτόν τον δρόμο =καρμανιόλα καθημερινά κινούνται χιλιάδες αυτοκίνητα, με χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές να μεταφέρουν. Δεν έχει τελειωμό ο μακρύς κατάλογος των τροχαίων δυστυχημάτων, με νεκρούς, τραυματίες και αναπήρους.

epi-eo-antiriou-ioanninon2

Πηγαίνοντας για Πάτρα, είχα προχθές την ατυχία να περάσω απο αυτόν το δρόμο, για άλλη μια φορά. Μέχρι τα όρια με την Αιτωλοακαρνανία, έβριζα σε πολλά σημεία, αλλά στην Αιτωλοακαρνανία δμιούργησα…ύμνους ύβρεων προς εκτόνωσή μου. Μόνο στην καινούργια παράκαμψη Αγρινίου, χαλάρωσα, άναψα τσιγάρο και είπα πάνω απο 10 φορές την λέξη “Πολιτισμός”.

Παντού διαλυμμένη άσφαλτος, χαλίκια που βγήκαν απο αυτή, λακκούβες, τεράστιες ρωγμές, καθιζήσεις και οτι μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Ένας δρόμος επικίνδυνος, στον οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία. Ένας δρόμος που δείχνει το χάλι μιας χώρας, που δεν σέβεται τους πολίτες του, παρ’ ότι τους “αρμέγει” εξαντλητικά με φορολογίες,χαράτσια, κ.λ.π. κ.λ.π.

epi-eo-antiriou-ioanninon4
Και απευθυνόμενος στον φίλο Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τον ρωτάω: “Είναι δύσκολο να βρεθούν λίγα φορτηγά με πίσσα και πέντε εργάτες να ασχοληθούν για 10 μέρες το πολύ, με το κλείσιμο κάθε λακούβας και ρωγμής, χωρίς έστω να πέσει νέος ασφαλτοτάπητας αφού γίνεται η Ιόνια? Γιατί Απόστολε αυτή η αδιαφορία?”.

Ποια Ιονια Οδό το 2015?

Κομπάζει ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,οτι στα τέλη του 2015, θα δοθεί στην κυκλοφορία η Ιόνια Οδός. ΧΑΧΑΧΑ…Αυτή είναι η απάντησή μου που κατέγραψα προχθές όπου έβλεπα τα νέα τμήματα της Ιόνιας και θυμήθηκα την δήλωση του υπουργού. Πουθενά δεν δούλευε ούτε ένας εργάτης, ούτε ένα μηχάνημα το Σάββατο και την Κυριακή. Στην περιοχή της Ηπείρου ΜΗΔΕΝ. Στην περιοχή της Άρτας, κάτι μικρές διανοίξεις μερικών εκατοντάδων μέτρων. Χωματουργικές εργασίες σε μεγάλο τμήμα μετά την Αμφιλοχία μόνο. Μετά την παράκαμψη του Αγρινίου μικρά “τυφλά” τμήματα αποκομμένα μεταξύ τους των 200 ή 300 μέτρων.

images

Στη συνέχεια τίποτε πλην μιας διπλής σήραγγας που ανοίγουν μετά το Μεσολόγγι. Απο εκεί και πέρα επίσης τίποτε, τουλάχιστον ορατό απο τον εθνικό δρόμο, αλλά ντόπιοι, μόλις τους ρώτησα, σκασμένοι στα γέλια μου απάντησαν: “…Το 2015 δεν είπε ο Χρυσοχοϊδης οτι θα είναι έτοιμος ο δρόμος? Του χρόνου θα σου απαντήσουμε….”. Ελαχιστότατα και τα μηχανήματα στα εργοτάξια.
Τώρα θα μου πείτε και λίγα χιλιόμετρα να δοθούν στην κυκλοφορία, καλό θα ειναι..Ε…ναι…Άλλωστε στην Ελλάδα πάντα έτσι γίνεται…

koi-lakouves
Αλλά μέχρι τότε, κλείστε τις λακκούβες, τις ρωγμές, διορθώστε τις καθιζήσεις. Και σεις φίλοι οδηγοί που δεν ξέρευε το δρόμο και θα κάνετε καλοκαιρινές εξορμήσεις, δώστε μεγάλη προσοχή. Ιδιαίτερα οι μοτοσυκλετιστές που είναι περισσότερο ευάλωτοι σε δρόμους με αυτά τα χάλια…
Γ.Κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button