ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ: Την Κυριακή οι εκλογές και ακόμη δεν ξέρουν τους υποψήφιους, ούτε τις κάλπες…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζαν ανέκαθεν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη και την περίοδο που το άλλοτε κραταιό κόμμα, βρίσκονταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου προκάλεσαν σε ενεργοποίηση μια μεγάλη μερίδα κεντροαριστερών πολιτών και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως για παράδειγμα στις εσωκομματικές στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάστηκαν τα ποσοστά της προσέλευσης των εσωκομματικών του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.


Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκεται πλέον ενώπιον σημαντικών αλλαγών στην λειτουργία του και τη δομή και την ερχόμενη Κυριακή 8 Μάϊου, καλείται να αναδείξει νέα όργανα σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο αλλά και συνέδρους. Παράλληλα τίθεται το ερώτημα που αναμένεται συντριπτικά να απαντηθεί υπέρ της επιστροφής του πράσινου ήλιου και του ΠΑΣΟΚ στην ονομασία.

Το ενωτικό κλίμα φαίνεται σε αρκετές περιοχές πάντως, πως πήγε περίπατο και τα «συντροφικά μαχαιρώματα» επέστρεψαν. Αξιόπιστες πληροφορίες μεταφέρουν κλίμα πόλωσης σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των «Ανδρουλακικών» και των «Παπανδρεικών» ή τις προσπάθειες κάποιων μηχανισμών ή υποψήφιων βουλευτών να ελέγξουν τις οργανώσεις ή τους συέδρους.

Σε συναντήσεις τους υποψήφιοι βάλλουν κατά άλλων υποψηφίων που φέρεται να συμμετείχαν στο εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ, ή ακόμη – ακόμη, υπάρχουν και εκείνοι που κατηγορούνται για τις φιλικές σχέσεις που διατηρούν με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποινικοποιούνται και οι φιλίες με δυο λόγια, από κάποιους σκληροπυρηνικούς…

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, κυριαρχεί ένα μπάχαλο σχετικά με τις εκλογές, τους υποψηφίους αλλά και τις κάλπες. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής κανείς δεν γνώριζε επίσημα ποιοι και πόσοι είναι οι υποψήφιοι για τις Δημοτικές Οργανώσεις και ακόμη χειρότερα, που θα στηθούν κάλπες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν εκείνοι που πιέζουν να στηθούν κάλπες στα… χωριά τους, ώστε να προσεγγίσουν περισσότερους ψηφοφόρους, που δυσκολεύονται στη μετακίνηση. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και εκείνοι που επισημαίνουν πως με πολλές κάλπες, δύσκολα θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και υπάρχει ο κίνδυνος καλπονοθειών…

Κάποιες «ασθένειες», το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να τις κουβαλάει…

 

 


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button