ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Νομαρχιακή Αιτωλοακαρνανίας ΚΙΝΑΛ: “Χρόνια πολλά ΠΑΣΟΚ”

Αναλυτικά το μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ:

“Σαν σήμερα πριν 45 χρόνια ο μεγάλος ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ φέρνοντας μια μεγάλη τομή στην πολιτική ζωή της χώρας, καθιστώντας την 3η Σεπτεμβρίου ημέρα με ιδιαίτερη σπουδαιότητα για τη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Η διακήρυξη εκείνη καθόριζε και τις αρχές του νέου κόμματος, που στηρίζονταν στο τετράπτυχο:

Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατία.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ως Κίνημα των μη προνομιούχων ήρθε στην εξουσία τον Οκτώβριο του 1981 με το ιστορικό ποσοστό του 48%, η Ελλάδα διάβαινε την πόρτα της μεγάλης Αλλαγής με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την ισότητα, την εθνική ασφάλεια.

Η Ελλάδα γινόταν ένας αξιόμαχος και ισότιμος ευρωπαϊκός και παγκόσμιος εταίρος.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη διακήρυξη της ημέρας εκείνης έθεσε τα θεμέλια εκσυγχρονισμού της χώρας μας και ισχυροποίησης της θέσης της. Χρέος δικό μας απέναντι στον ηγέτη μας σήμερα είναι να συνεχίσουμε το έργο του και όλες οι αρχές εκείνες να εναρμονιστούν με το Σήμερα αποτελώντας οδηγό των προοδευτικών και Δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας μας.

Είμαστε εδώ, η φυσική συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης, την οποία δε θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε για μια ισχυρή δημοκρατική Ελλάδα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΣΟΚ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button