ΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας: «Προχωράμε σύμφωνα με τις αξίες και τα ιδεώδη της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη»

«Ποτέ και σε καμία άλλη περίοδο της μεταπολίτευσης η Ελλάδα δεν γνώρισε τέτοια ανάπτυξη και ο Έλληνας δεν ένιωσε περισσότερο ασφαλής».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωσή της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας για τα 46 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα:

«Σήμερα συμπληρώνονται 46 χρόνια από τη μέρα που ο μεγάλος ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου την 3 Σεπτέμβρη του 1974  ιδρύει το ΠΑΣΟΚ με την ιδρυτική διακήρυξη, που αποτέλεσε ένα πραγματικό μανιφέστο για την εποχή εκείνη. Η μεγάλη Αλλαγή είχε αρχίσει ήδη να συντελείται σε μια χώρα , που βίωνε καταστροφικές στιγμές μετά την επταετή δικτατορία αλλά και την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Το μανιφέστο αυτό αποτέλεσε μια πραγματική πολιτική επανάσταση για τη χώρα μας και έδωσε στο Ελληνικό κράτος τα εφόδια εκείνα που το βοήθησαν να πορευθεί ως ισχυρός Ευρωπαίος εταίρος και να διαδραματίσει ισχυρό ρόλο στα ζητήματα που αφορούσαν τις χώρες της Μέσης   Ανατολής. Ποτέ και σε καμία άλλη περίοδο της μεταπολίτευσης η Ελλάδα δεν γνώρισε τέτοια ανάπτυξη και ο Έλληνας δεν ένιωσε περισσότερο ασφαλής.

Σπουδαίες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή του ΕΣΥ, άφησαν το στίγμα τους για δεκαετίες στη χώρα μας και η αναγκαιότητά  τους αποδεικνύεται ακόμη σήμερα με τις πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής κρίσης που όλος ο πλανήτης εξαιτίας του κορωνοιού. Η χώρα μας απέκτησε μια ασφαλή πλεύση και ισχυρή παρουσία με την εφαρμοζόμενη εξωτερική της πολιτική, έκλεισε η πληγή του εμφυλίου με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης,  θεσπίστηκε η σύνταξη, άρχισε η παροχή δωρεάν εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, ισχυροποιήθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα περισσότερο από κάθε άλλη ιστορική περίοδο.

Οι  μεταρρυθμίσεις εκείνες, που τόσο βελτίωσαν το επίπεδο ζωής του Έλληνα πολίτη, αποτέλεσαν ένα κοινωνικό συμβόλαιο πάνω στο οποίο το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ  σήμερα προχωρά, ώστε να είναι πάντα δίπλα στους πολίτες  οδηγώντας τις εξελίξεις μέσω των νέων συνθηκών που προκύπτουν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Είμαστε εδώ και θα προχωράμε πάντα σύμφωνα με τις αξίες και τα ιδεώδη της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και του μεγάλου ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button