Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κανδήλα: υπό εγκατάλειψη το κτήριο που επρόκειτο να στεγάσει το ΚΗΦΗ (φωτο)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του mytikaspress.blogspot.com, το κτήριο που παραχωρήθηκε για τη λειτουργία του ΚΗΦΗ Κανδήλας, παρά τα εντάλματα πληρωμής για την έναρξη των εργασιών, βρίσκεται υπό εγκατάλειψη. Αναλυτικά το blog σε δημοσίευμά του αναφέρει:

Το Νοέμβριο του 2016, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, επειδή χάθηκε οριστικά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δ.Ε. Αλυζίας, από λάθη και παραλείψεις προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και έχοντας αποφασίσει την ίδρυση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Κανδήλα, ως αντιστάθμισμα αυτής της απώλειας, αιτήθηκε στον Δήμο Ξηρομέρου με σχετική απόφαση του Δ.Σ., τον χώρο του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Κανδήλας, ώστε με διάφορες εργασίες που θα εκτελέσει να καταστεί κατάλληλο για ΚΗΦΗ.

περισσότερες φωτο στο mytikaspress.blogspot.com

Πράγματι της παραχωρήθηκε ο χώρος και με 3 απ’ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβο ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης του χώρου, ώστε αυτός να καταστεί κατάλληλος για τον σκοπό που προοριζόταν το κτίσμα. Μάλιστα γι αυτό τον σκοπό έχουν κοπεί τον Νοέμβριο του 2017, τρία ισάριθμα εντάλματα πληρωμής ύψους 4.950 € το καθένα, δηλαδή σε σύνολο 14.850 € .
Τον Μάϊο του 2018, με απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς, γίνεται και μία διάθεση πίστωσης 1.000 € για συντήρηση του ΚΗΦΗ Κανδήλας


Θα μας πείτε ποιο είναι το θέμα και αναφέρουμε όλα τα παραπάνω. Το θέμα είναι ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό δεχόμαστε οχλήσεις γι αυτό το θέμα, γιατί δεν προχωρά και έχει μείνει στάσιμο. Επίσης μας αναφέρουν ότι το κτίριο του Κοινοτικού Καταστήματος Κανδήλας αυτή την στιγμή είναι σε άθλια κατάσταση και προς απόδειξη αυτών μας έστειλαν πολλές χθεσινές φωτογραφίες, τόσο εσωτερικά του κτιρίου, όσο και εξωτερικά.
Ως έχουμε υποχρέωση αναδεικνύουμε το θέμα, χωρίς να παραβλέπουμε και να μηδενίζουμε το σημαντικό έργο της Κοινωφελούς Επιχείρησης και είμαστε στη διάθεση της ώστε να φιλοξενήσουμε όποιες απαντήσεις ή διευκρινήσεις αυτή κρίνει ότι πρέπει να δοθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button