Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην κηδεία του τ. δημάρχου Αποστόλη Κατσίκα στην Κατούνα

Σήμερα Κυριακή 10/3/2019 στις 4 το απόγευμα στον Ιερό του Αγίου Αθανασίου Κατούνας τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του στο παλιό Νεκροταφείο της Κατουνιώτικης γης.

Πλήθος κόσμου συνόδευσε τον Αποστόλη Κατσίκα στην τελευταία του κατοικία ανάμεσα τους ο πρώην υπουργός και τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης.

Ο Στάθης Σαμαντάς συνταξιούχος γραμματέας της Κατούνας είπε δύο λόγια για τον αποθανόντα.

Συγκίνησαν τα λόγια του Σπύρου Τομαρά πρώην γραμματέα του Δήμου Μεδεώνος και σημερινού υπάλληλου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που στον επικήδειο ανέφερε τα παρακάτω:

“Φίλε Αποστόλη,

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο, έναν αυτοδιοικητικό η διαδρομή και η δράση του οποίου σημάδεψαν την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας.

Και όμως, τι μας επιφυλάσσει τελικά η ζωή και κυρίως ο θάνατος;

Είναι πάνω από την ανθρώπινη δύναμη και έξω από την ανθρώπινη λογική και επιθυμία!

Αποχαιρετάμε κι ένα φίλο, συνεργάτη, σύντροφο, έναν καλό πολίτη, που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.

Ο Αποστόλης Κατσίκας ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστικά όμως ήταν η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και το ήθος του.

Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις και πάνω απ’ όλα ενεργός πολίτης, με συμμετοχή, δράσεις και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Ο Αποστόλης έφυγε, αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Κατούνα και τους ανθρώπους της.
Υπηρέτησε με αρχές, με αξίες, με ήθος και ευγένεια, την Αυτοδιοίκηση.

Κέρδισε δίκαια, με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση και το σεβασμό συμπολιτών, συναδέλφων, εργαζομένων και πολιτικών.

Υποστήριξε με σταθερότητα αρχές και αξίες, ενεργούσε σωστά και αποτελεσματικά και υπηρέτησε τον τόπο μας με εντιμότητα και σεμνότητα.

O Αποστόλης Κατσίκας γεννήθηκε το 1943 στη Κατούνα και ήταν ο Πρωτότοκος γιος της Πολύτεκνης οικογένειας του Επαμεινώνδα και της Αγγελικής.

Το 1982 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος κοινότητας Κατούνας με το συνδυασμό του Σπυρίδωνα Βάσση.
Το 1986 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του νεοσύστατου (λόγω συνένωσης με τα Αχυρά) Δήμου Κατούνας με το συνδυασμό του Θεοδώρου Κωνσταντίνου (γνωστός ως καπετάνιος).

Το 1990 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κατούνας πλέον με το συνδυασμό του Δημητρίου Μαυρομμάτη.

Τον Ιανουάριο του 1991 μετά το θάνατο του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Δημητρίου Μαυρομάτη μετρά τις προβλεπόμενες διαδικασίες εκλέγεται Δήμαρχος και υπηρετεί το Δήμο για δύο χρόνια ως Δήμαρχος αφήνοντας πίσω του αλλά και προγραμματίζοντας σημαντικά και μεγάλα έργα. Ενδεικτικά αναφέρω το έργο του αγωγού της κοινής υδρομάστευσης και τη μεταφορά του στον κοινό μεριστή κτλ.

Το 1992 Μαζί με το Δήμο Φυτειών αποτέλεσαν το Συμβούλιο περιοχής 9ης Εδαφικής περιφέρειας Νομού Αιτωλ/νίας τα οποία ήταν προάγγελος των συνενώσεων κοινοτήτων με το πρόγραμμα Ιωάννης Καποδίστριας.

Το 1994 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κατουνας πλέον με το συνδυασμό του Δημάρχου Χρήστου Λίτσου όπου υπήρξε για διετία πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το 2002 εκλέχθηκε και πάλι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μεδεώνος με τον συνδυασμό του Παντελή Κατσίκα (του Στρατηγού).

Και τέλος το 2006 εκλέχθηκε ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μεδεώνος με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Σεραφή. Στην δημοτική αυτή περίοδο ήταν και αντιδήμαρχος.

Για πολλές δημοτικές περιόδους ήταν αντιπρόσωπος στην ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας.

Με το σχηματισμό από το κράτος των νέων καλλικρατικών Δήμων ήταν μεγάλο το άγχος και η στεναχώρια του για την εξέλιξη και το μέλλον της Κατούνας.

Ήταν από τους λίγους που αντιστάθηκαν να μην χαθεί ο Δήμος

Πίστευε ότι θα ερημώσει η Κατούνα, θα εγκαταλειφθεί, θα παρακμάσει….
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκες Αποστόλη.

Ίσως γιατί όλη του η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες: Για ιδανικά, αξίες, αρχές και για την πρόοδο του τόπου μας.
Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.

Σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρέθηκε, δεν σταμάτησε ποτέ ν’ αγωνίζεται για να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτης και συμμέτοχος στους αγώνες για την προστασία και την ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Για όσους υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση, ο Αποστόλης αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη και θα αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης.
Είχα την τύχη να υπηρετήσω για ένα διάστημα μαζί του σαν υπάλληλος του δήμου Κατουνας ,και αργότερα στο Δήμο Μεδεωνος και εκτός από το έργο που προσέφερες γνώρισα και τις ανθρώπινες αρχές και αξίες που πίστευες

Στην διάρκεια της συνεργασίας μας υπήρξες υπόδειγμα συνεργάτη, με τεράστια αγάπη για τον τόπο , που με την τιμιότητά πάντα λειτουργούσες καθοριστικά και υπέρ του δήμου κατουνας που τόσο αγαπούσες, και έτσι κέρδισες δίκαια την εκτίμηση και το σεβασμό συμπολιτών, συναδέλφων, και εργαζομένων.

Οι λέξεις εντιμότητα, ήθος αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, θα συνοδεύουν για πάντα το όνομα του.
Η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος, ο πλουτισμός, ήταν πάντα ξένα και άγνωστα για τον Αποστόλη
Έδινες τα πάντα για να βοηθήσεις τον τόπο που γεννήθηκες και αγάπησες προσωπικά να σ’ ευχαριστήσω που είχα την τιμή να ήμουν φίλος σου και να συνεργασθώ μαζί σου

Φίλε Αποστόλη,

Μας λύπησε όλους η δύσκολη προσωπική δοκιμασία της υγείας σου το τελευταίο διάστημα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι πριν δύο τρία χρόνια όταν τον κάλεσα για ευχές στην ονομαστική γιορτή του παρά την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του που φώναξε με όση δύναμη του απέμεινε: “Πάααεεει η Κατούνα μας Σπύρο…”. Τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα και προσπάθησα να του δώσω κουράγιο.

Φτωχότερη είναι πλέον η Κατούνα μας και δυσαναπλήρωτη η απουσία σου.

Φίλε Αποστόλη ,

Σε αποχαιρετούμε, σήμερα, στο τελευταίο, στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου.

Πάρε μαζί σου την αγάπη μας, συντροφιά στο ταξίδι σου

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κατουνιώτικης γης που θα σκεπάσει και ας είναι αιώνια η μνήμη σου…”

KATOUNA NEWS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button