Γεγονότα

ΚΕΣΠΥ: Τα ερωτήματα επιμένουν για το κατάντημα της συνεταιριστικής οργάνωσης

epi-agrotes2

Πέρασε μια εβδομάδα από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του “Γ” σχετικά με την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η τριτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση ΚΕΣΠΥ που έρχεται και αυτή να βάλει ένα λιθαράκι ακόμη στην εικόνα που παρουσιάζουν συνεταιριστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών , μετά και από μια σειρά αποκαλύψεις για την διαχείριση , την οικονομική τους κατάσταση κλπ, που προέρχονται είτε από δημοσιεύματα είτε από πορίσματα ελέγχων που έχουν διαρρεύσει στον τύπο.
Όλοι, αγρότες και μη συμφωνούν όμως πως πλέον “το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο” σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στις οργανώσεις των αγροτών από την βάση μέχρι την κορυφή της πυραμίδας διάρθρωσης τους.

Θέλουν να γνωρίζουν πως χρεοκοπημένες οργανώσεις δεν υπόκειντο σε φορολογικό έλεγχο, δεν παρουσίαζαν και δεν παρουσιάζουν ισολογισμούς, ήταν και συνεχίζουν να είναι ζημιογόνες αλλά παράλληλα έκαναν συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με κριτήρια που γεννούν πολλά ερωτηματικά, δανειοδοτήθηκαν αδρά χωρίς να εξυπηρετήσουν ποτέ τις υποχρεώσεις τους και διόγκωσαν έτσι τα χρέη τους που μεταφέρθηκαν στην ΑΤΕ , μετά στην “κακή Αγροτική” και από εκεί , μήπως στις πλάτες όλων των Ελλήνων πολιτών;
Ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την Κεντρική Ένωση Σπόρων και Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΚΕΣΠΥ) , μετά το δημοσίευμα του “Γ” ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Λουκάς Καλαμπόκης, συνταξιούχος υπάλληλος της πρώην ΕΑΣ Αγρινίου, επικοινώνησε με τον συντάκτη του ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας που αυτό εμπεριείχε ανακρίβειες και θέλοντας να δώσει συγκεκριμένες διευκρινήσεις. Μας δόθηκε η εντύπωση πως ο κ. Καλαμπόκης επρόκειτο να είναι αποκαλυπτικός για την κατάσταση την οποία και δέχθηκε να παραλάβει και τελικά παρέλαβε, αφού ο ίδιος έθεσε υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη θέση και αναδείχθηκε στη θέση του προέδρου.
Παράλληλα θεωρήσαμε πως ο νυν πρόεδρος -που σαφώς δεν φέρει ευθύνη γι’αυτό το κατάντημα, αλλά υποχρεούται εκ των πραγμάτων να ζητήσει και ο ίδιος απαντήσεις εφόσον επιθυμεί μια πιο βιώσιμη κατάσταση- – θα έδινε μια σειρά από απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από το “Γ’ για την εικόνα της ΚΕΣΠΥ που ουσιαστικά προκύπτει από την έκθεση των ορκωτών λογιστών και που έγινε με βάση τον ισολογισμό της Ένωσης για το 2012. Να θυμίσουμε απλά το δυσθεώρητο χρέος των… 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα από ένα δάνειο από την ΑΤΕ που δεν είναι γνωστό υπό ποιους όρους συνήφθη , με ποιο σκοπό και με τι διασφαλίσεις, ενώ πολλά είναι ακόμη τα ερωτηματικά και για άλλα ζητήματα, όπως τα έξοδα διοίκησης, η μισθοδοσία, η παραγωγή, ο τζίρος της ΚΕΣΠΥ κλπ.
Ο κ. Καλαμπόκης – και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε αυτό- τόνισε σε σύντομη επικοινωνία που είχε με τον συντάκτη του ρεπορτάζ πως καταβάλλει προσπάθειες για το νοικοκύρεμα της ΚΕΣΠΥ , χωρίς παράλληλα να λαμβάνει την αποζημίωση που προβλέπει η θέση του προέδρου. Η επικοινωνία μαζί του όμως, χωρίς να υπάρχει ευθύνη από τη μεριά της εφημερίδας, δεν κατέστη τελικά δυνατή, αλλά θεωρούμε δεδομένο πως θα επιτευχθεί τελικά τις επόμενες μέρες, ώστε να δοθούν οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Εφημεριδα Γεγονός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button