Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις μετά από εγκατάσταση κεραιών στην Ανάληψη Τριχωνίδας (φωτο)

Διαμαρτυρίες πολιτών έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ανάληψη Τριχωνίδας, έπειτα από την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, έχει τοποθετηθεί κεραία η οποία βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από σπίτι που βρίσκεται στην άκρη του χωριού.

Όπως αναφέρουν ακόμη, το θέμα τέθηκε από την αντιπολίτευση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου, όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε ότι η αρμοδιότητα δεν είναι του Δήμου.

Όπως υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι, έμμεσα υπάρχει θέμα αρμοδιοτήτων καθώς οι κεραίες είναι σε κατοικημένη περιοχή και δεν γνωρίζουν καν αν έχουν αντικεραυνική προστασία και αν υπάρχουν άδειες που θα έπρεπε να υπήρχαν στα αρχεία του δήμου.

Οι πολίτες τονίζουν επίσης, ότι από τις κεραίες έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με καταστροφές σε οικίες από κεραυνούς, οι οποίοι όπως πιθανολογούν πάντα οι κάτοικοι, έπεσαν στην περιοχή λόγω των κεραιών.

Η τελευταία κεραία τοποθετήθηκε δίπλα από το εκκλησάκι του χωριού, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Έτσι, ζητούν ενημέρωση σχετικά με την αδειοδότηση των κεραιών, τις πιθανές επιπτώσεις από ακτινοβολίες, αλλά και την αντικεραυνική προστασία του χωριού.

Να σημειωθεί πως ο ιερέας του χωριού, πρόσφατα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, έθεσε επιτακτικά το θέμα.

Σχετικό video ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button