Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επί τάπητος τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα και το θέμα του νέου κτιρίου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 11 το πρωί στον Μύτικα η συνάντηση των κατοίκων και φορέων που έγινε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας και του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Μύτικα, με θέμα την λειτουργία του Κ.Υ. και το νέο, υπό κατασκευή, κτίριο του Κέντρου Υγείας.

Παρόντες ήταν πολίτες της Αλυζίας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, μέλη της αντιπολίτευσης, Πρόεδροι Τ.Κ. της Αλυζίας και φορείς της περιοχής.

Σύμφωνα με το τοπικό blog mytikaspress.blogspot.com, ήδη ο κ. Τριανταφυλλάκης, που απουσίαζε λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ειδοποίησε τον Σύλλογο Φίλων Κ.Υ. Μύτικα, στέλνοντας γραπτώς την τοποθέτηση και τις θέσεις του, που αναγνώστηκαν στη συνάντηση.

Κύριος ομιλητής της συνάντησης ήταν ο Δ/ντης του Κ.Υ. Μύτικα κ. Ιωάννης Χρόνης, ο οποίος έκανε μία πολύ αναλυτική παρουσίαση διάφορων θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του Κ.Υ. Μύτικα.


Έκανε αναφορά στο θέμα της επικείμενης μεταφοράς, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων Κανδήλας, Αρχοντοχωρίου, Καστού και Καλάμου στο Κ.Υ. Αστακού και τις ενέργειες που έκανε για να το αποτρέψει όταν το έμαθε μέσα Σεπτεμβρίου.

Εν ολίγοις είπε ότι απευθύνθηκε στην προϊσταμένη αρχή του, που είναι η 6η Υ.ΠΕ., από την οποία βρήκε θετική ανταπόκριση, χωρίς να είναι δική της η απόφαση όμως και κατόπιν στο Υπουργείο Υγείας, τόσο εγγράφως όσο και με προσωπική παράσταση στην 6η Υ.ΠΕ και στο Υπουργείο, όπου μετέβη.

Ανάφερε ότι για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση γραπτώς, αλλά προφορικά έχει διαβεβαιώσεις ότι είναι ένα φανερό λάθος, το οποίο θα διορθωθεί και σύντομα θα υπάρξει και γραπτή απάντηση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε για την συγκεκριμένη εξέλιξη και για τις ενέργειες του, τοπικούς εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και πολίτες.

Σε αυτό το σημείο υπήρξε διαφωνία του κ. Χρόνη με τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα και ότι στο γραφείο του δεν του κοινοποιήθηκε ποτέ σχετικό έγγραφο, με τον κ. Χρόνη να επιμένει ότι ενημέρωσε τοπικούς εκπροσώπους της δημοτικής αρχής έγκαιρα.

Εξέφρασε επίσης το παράπονο ότι πολίτες και φορείς θα έπρεπε και αυτοί να τον στηρίξουν σε αυτές τις ενέργειες του, συνοδεύοντας τον για παράδειγμα στις επισκέψεις του στην 6η Υ.ΠΕ και στο Υπουργείο για καλύτερα αποτελέσματα.

Κατόπιν αναφέρθηκε σε θέματα της καθημερινής λειτουργίας του Κ.Υ. Μύτικα.

Μίλησε για την έλλειψη προσωπικού με ιδιαίτερη αναφορά σε νοσηλευτικό προσωπικό με οργανική θέση στο Κ.Υ. Μύτικα, που έχουν μετακινηθεί και δεν υπηρετούν στο Κ.Υ.

Αναφέρθηκε στο θετικό της πρόσληψης μόνιμου οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μύτικα, ο οποίος θα βοηθήσει τόσο το Κ.Υ. Μύτικα αλλά και το Κ.Υ. Αστακού, κατόπιν σχετικής συνεννόησης και συνεργασίας.

Αναφέρθηκε για τις εφημερίες Ιουλίου και Αυγούστου του περασμένου Καλοκαιριού, που μειώθηκαν, διότι παρότι υπήρξε πρόθυμος νοσηλευτής από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, να έρθει και να βοηθήσει 2 μήνες για την εκτέλεση των εφημεριών στο Κ.Υ. Μύτικα, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό, λόγω αντίθετης γνώμης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Σχολίασε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανενημέρωτοι για σημαντικά θέματα με ευθύνη των τοπικών διοικούντων, “δεν ξέρει ο κόσμος πότε εφημερεύουμε, δεν ξέρει ο κόσμος για τις αιματολογικές εξετάσεις που γίνονται με αιμοληψίες στο Κ.Υ. Μύτικα και σύντομη έκδοση αποτελεσμάτων από το Κ.Υ. Αστακού, δεν ξέρει ο κόσμος για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού”, είπε.

Για το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα μίλησε για χαρακτηριστική καθυστέρηση στην κατασκευή του, με το Κ.Υ. Μύτικα 2 χρόνια να είναι στην σημερινή κατάσταση. Αναρωτήθηκε ποιος έχει τα κλειδιά του νέου κτιρίου, τι εργασίες έχουν γίνει εσωτερικά, τι γίνεται με τον περιβάλλοντα χώρο.

Αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικές ελλείψεις που διαπιστώνει και αναρωτήθηκε πότε επιτέλους θα αποπερατωθεί και αν στη παραλαβή του θα επισημανθούν και θα διορθωθούν οι τυχόν ελλείψεις.

Κατόπιν ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης έλαβε τον λόγο και ανάφερε. Σε σχέση με το θέμα των Περιφερειακών Ιατρείων, δήλωσε ανημέρωτος και εκεί υπήρξε και η διαφωνία που σας προαναφέραμε με τον κ. Χρόνη.

Δήλωσε ότι αυτό είναι ένα φανερό λάθος και ότι σαν δημοτική αρχή αναμένει από τους φορείς και την Δ/νση του Κ.Υ. Μύτικα, ένα έγγραφο που θα περιλαμβάνει τόσο αυτό το θέμα όσο και τα άλλα που ανέφερε ο κ. Χρόνης, ώστε να το φέρει σαν ψήφισμα σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν να το προωθήσει στους αρμόδιους πιέζοντας και ο Δήμος για επίλυση.

Για το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα ανάφερε ότι εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου ώστε το Κ.Υ. να αποκτήσει πρόσβαση, μίλησε για την έλλειψη μελέτης διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου και για την γνωστή καχεξία των δημοσίων έργων, όπου υπάρχουν ελλείπείς και με προβλήματα μελέτες.

Ανάφερε την συνεργασία που υπάρχει με την 6η Υ.ΠΕ ώστε να προχωρήσει το θέμα του περιβάλλοντος χώρου και όσον αφορά την παραλαβή του κτιρίου δεν πρόκειται να παραλάβουν αν δεν είναι όλα όπως πρέπει.

Ο κ. Νίκος Νταής που έλαβε τον λόγο, τόνισε ο ίδιος έχει βοηθήσει στο παρελθόν το Κ.Υ. Μύτικα, με έγγραφες, προφορικές και δια ζώσης παραστάσεις στους κατά καιρούς αρμοδίους και ότι αναδεικνύει διαχρονικά μέσω της δημοσιότητας τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα, όπως έκανε και με το τελευταίο θέμα των Περιφερειακών Ιατρείων, το οποίο ανέδειξε ως όφειλε με σχετικό του πρόσφατο δημοσίευμα, όπως και για το νέο κτίριο.

Γνώμη του είναι ότι κατόπιν ενημέρωσης, πρέπει πολίτες, φορείς, δημοτική αρχή, τοπικοί Βουλευτές να κάνουν όλοι μαζί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Ο γιατρός κ. Κώστας Ποσονίδης που βοηθά εφημεριακά το Κ.Υ. Μύτικα, ανέφερε ότι το Κ.Υ. Μύτικα είναι ένα από τα καλύτερα Κ.Υ. που γνωρίζει όσον αφορά τον εξοπλισμό του και αυτό χάρη στις προσπάθειες του κ. Χρόνη.

Μίλησε για γενική απουσία στήριξης του Κ.Υ. Μύτικα και από τον απλό κόσμο και από του έχοντες την τοπική διοίκηση, αλλά και για μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης του κόσμου.

Τον περασμένο χειμώνα, ανάφερε χαρακτηριστικά, “ένας συμπολίτης μας έπεσε με το αμάξι του στο λιμάνι του Μύτικα και ενώ το Κ.Υ. Μύτικα εφημέρευε εκείνη την ημέρα και απέχει μόλις 150 μέτρα από το λιμάνι, κανένας δεν ενημέρωσε το Κ.Υ. Μύτικα, γιατί δεν γνώριζαν ότι εφημερεύει, με αποτέλεσμα ο γιατρός του Κ.Υ. Μύτικα να πάει στο περιστατικό τελευταίος και με καθυστέρηση”.

Διαβάστε περισσότερα στο mytikaspress.blogspot.com

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button