Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νέο κτίριο Κ.Υ. Μύτικα: Πότε επιτέλους θα αποπερατωθεί;

Αποκλειστικά υπεύθυνος ο Δήμος Ξηρομέρου, ως φορέας υλοποίησης του έργου

Έχουν περάσει επτά χρόνια από την στιγμή που είχαμε έναρξη των εργασιών στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα και μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει παραδοθεί ακόμη.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ξηρομέρου και άρα αποκλειστικά υπεύθυνος για την πρόοδο των εργασιών και την εξέλιξη του έργου είναι αυτός, επισημαίνει το τοπικό blog mytikaspress.


Τα ερωτήματα πολλά λοιπόν: Πότε επιτέλους θα τελειώσει και θα παραδοθεί το νέο κτίριο; Ασχολείται ο Δήμος Ξηρομέρου με την πορεία του έργου και τι έχει κάνει τόσα χρόνια;

Η ανάρτηση και τα ερωτηματικά:

Το κλειστό γήπεδο του Αστακού άρχισε και τελείωσε μέσα σε 2 χρόνια (ίδιος ανάδοχος με το Κ.Υ. Μύτικα) και μάλιστα δώσαμε και προφορική εντολή να γίνουν υπερσυμβατικές εργασίες 175.000 €, χωρίς εγγραφή στον Προϋπολογισμό, χωρίς να ενημερωθεί έγκαιρα το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί βιαζόμασταν να το παραδώσουμε για να παίξει ο Αίολος Αστακού.

Για χάρη ευκολίας, να συμφωνήσουμε για την σημασία του αγαθού του αθλητισμού που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ώστε να αιτιολογήσει την βιασύνη και τις υπερσυμβατικές εργασίες.

Για το ύψιστο αγαθό της υγείας, της πραγματικά απομονωμένης περιοχής μας, τα ζώα μας αργά, τα χρόνια να περνάνε και το έργο να μην τελειώνει ποτέ;

Υπάρχουν 80.000 € περίπου που δεν έχουν απορροφηθεί από το έργο, κάπου 200.000 € έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας, για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Τι γίνεται με αυτά τα χρήματα; Θα αξιοποιηθούν ώστε να προχωρήσει το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα;

Η υπόσχεση του Δήμου για διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου πότε επιτέλους θα γίνει πράξη;

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον περιβάλλοντα χώρο με την έλλειψη σχετικής μελέτης. Όμως πρέπει αυτό το έργο επιτέλους να τελειώσει και να παραδοθεί.

Το ζητάνε όλοι οι κάτοικοι των χωριών της Δ.Ε. Αλυζίας και των νησιών μας Κάλαμου και Καστού Λευκάδας, το ζητάνε όλοι οι καλοκαιρινοί επισκέπτες και επιτέλους ο Δήμος Ξηρομέρου ως φορέας υλοποίησης του έργου, να ενεργοποιηθεί, να αναλάβει της ευθύνες του και να δρομολογήσει το πέρας των εργασιών.

Επίσης οι πολίτες, οι φορείς και οι αιρετοί της περιοχής (Δ.Ε. Αλυζίας, Κάλαμος και Καστός Λευκάδας), πρέπει να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και τον ύπνο του δικαίου και να απαιτήσουν από την Δημοτική Αρχή και κάθε άλλο υπεύθυνο, εντός του 2019 να παραδοθεί το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα.

Δεν πάει άλλο η αναμονή….

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button