Τέχνες

Κέντρο Κοινότητας & 1ο Ειδικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στη "Διέξοδο"

kentro-koinotitas-diexodos1

Την Παρασκευή 18/5/2018, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, προγραμμάτισε και υλοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης-Μουσείο “Διέξοδος”, καθώς και στο Μουσείο Τρικούπη με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Ειδικού Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Στο Μουσείο Τρικούπη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν προσωπικά αντικείμενα του Χαρίλαου Τρικούπη, καθώς και έγγραφα και φωτογραφικό υλικό όλης της οικογένειας, ενώ στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης-Μουσείο “Διέξοδος” είδαν διάφορες συλλογές που σχετίζονται κυρίως με το Μεσολόγγι και περιλαμβάνουν εκθέματα από την αρχαιότητα έως και σήμερα, συνοδευόμενα από λεζάντες και επεξηγηματικά κείμενα, καθώς και την έκθεση φωτογραφίας του κ. Ν. Αλιάγα .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αλλά και το προσωπικό των Μουσείων για την πολύτιμη συμμετοχή τους στη διεξαγωγή αυτής της δράσης, στα πλαίσια της οποίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα σπουδαίο κομμάτι της πολιτισμικής κληρονομιάς του Μεσολογγίου.

Για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Μεσολόγγι/Σταυροπούλου 31 – Ισόγειο)  στο τηλ. 26313-63417.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την  Ευρωπαϊκή Ένωση.

kentro-koinotitas-diexodos2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button