Δυτική Ελλάδα

Κέντρο δια βίου μάθησης δήμου Αγρινίου

epi-diabiou-mathisi

O Δήμος Αγρινίου και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σε λειτουργία Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Στα πλαίσια του παραπάνω έργου, το Κέντρο δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τη Σχολή Γονέων του Νομού μας, οργανώνει για την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2013 τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα, που απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες που κατοικούν στο Δήμο μας:

1.  Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών

2.  Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών

3.  Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών

4.  Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών

5.  Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών

6.  Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών

7.  Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών

Για  πληροφορίες, αιτήσεις και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγρινίου (Μαβίλη 6, Παλαιός Σταθμός Τρένου τηλ. 2641039631) και στην Υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Βαμβακά Σπυριδούλα, (τηλ. 6946982986) από  7-17 Μαΐου 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button