Ροή Ειδήσεων

ΚΕΑ: Παρατυπίες έδειξαν οι έλεγχοι – Για ποιους αναστέλλεται η εισοδηματική ενίσχυση

koi-epidomata-oikogeneiaka
Μια σειρά παρατυπιών ανέδειξαν οι έλεγχοι των εγκεκριμένων αιτήσεων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του keaprogram.gr, διαπιστώθηκε:


Κατά τη διαδικασία ελέγχων των εγκεκριμένων αιτήσεων του ΚΕΑ διαπιστώθηκαν σε αιτήσεις δυο βασικές κατηγορίες παρατυπιών σε σχέση με τα οριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. Γ.Δ.5οικ.2961-10/24-1-2017 (ΦΕΚ 128 Β’).

Η πρώτη κατηγορία, αφορά σε άτομα που έχουν δηλωθεί σε δυο διαφορετικές αιτήσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ίδιο πρόσωπο διαβιεί σε δυο διαφορετικά νοικοκυριά ταυτόχρονα.

Η δεύτερη κατηγορία, αφορά σε άτομα που ενώ μένουν μαζί, έκαναν αίτηση ως ξεχωριστά νοικοκυριά και όχι ως ένα, όπως σαφώς ορίζεται.

Οι αιτήσεις και των δύο κατηγοριών έχουν μπει σε αναστολή και η εισοδηματική ενίσχυση του ΚΕΑ δεν θα καταβληθεί μέχρι να διορθωθούν οι παρατυπίες ή να τεκμηριωθεί ότι ισχύουν αυτά που δηλώθηκαν στην αίτηση. Από την πλατφόρμα του ΚΕΑ, οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν αν η αίτηση τους έχει μπει σε αναστολή. Η κατάσταση της αίτησης δεν θα είναι «Εγκεκριμένη» αλλά «Ανενεργή» και στο κάτω μέρος της αίτησης θα εμφανίζεται επεξηγηματικό κείμενο με την παρατυπία που διαπιστώθηκε, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

κεα

Και για δύο κατηγορίες, πρέπει να τεκμηριωθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, η πραγματική κατάσταση διαμονής των νοικοκυριών. Εν συνεχεία, οι αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση (δηλαδή «Εγκεκριμένες»). Σε διαφορετική περίπτωση οι αιτήσεις θα ανακληθούν.

Σημειώνεται ότι για την πρώτη κατηγορία (που το ίδιο άτομο έχει δηλωθεί σε δύο διαφορετικές αιτήσεις), η ανάκληση της παράτυπης αίτησης μπορεί να γίνει και κατόπιν αιτήματος του προσώπου που τεκμηριώνει την πραγματική κατάσταση του νοικοκυριού του.

aftodioikisi.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button