Ελλάδα

Και τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς

omofila-zeugaria-paidi

Το δρόμο για αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ανοίγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου.  Ουσιαστικά το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε όσους έχουν συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης.

Δείτε τα σχετικά άρθρα 8 και 9 του νομοσχεδίου:

Αναφορικά με την υιοθεσία, δεν εντοπίζεται η ίδια πρόβλεψη, καθώς το νομοσχέδιο παραπέμπει στον Αστικό Κώδικα, ο οποίος ορίζει πως η τεκνοθεσία συντελείται από συζύγους. Τουτέστιν, θα πρέπει να έχει προηγηθεί γάμος, κάτι που δεν ισχύει για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Επίσης, με το ίδιο νομοσχέδιο, θεσπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο θεσμός της επαγγελματικής αναδοχής για τις περιπτώσεις παιδιών ΑμεΑ ή παιδιών με έντονα ψυχολογικά προβλήματα. Ο ανάδοχος γονέας θα αμείβεται με μηνιαία αντιμισθία και θα του παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη ασθένειας και συντάξεως. Στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης υποψηφίων αναδόχων γονέων για τις ευαίσθητες αυτές ομάδες παιδιών.

Το νομοσχέδιο δίνει έμφαση στη διαφάνεια και την πάταξη των κυκλωμάτων εμπορίας παιδιών, όπως επίσης και η πανελλαδική επίβλεψη της πορείας υιοθεσιών και αναδοχών στη χώρα μας προκειμένου να επιτευχθεί η αποιδρυματοποίηση των παιδιών που σήμερα φιλοξενούνται σε ιδρύματα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button