ΤΑ ΚΔΑΠ «Μικροί Οδοιπόροι» εκπροσώπησαν το Αγρίνιο στο 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων

Eπάξια εκπροσώπηση του Αγρινίου από τα ΚΔΑΠ «Μικροί Οδοιπόροι» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων που διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας το Σάββατο 13/Μαίου στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Ο ∆ήμος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας  το  διοργάνωσε σε συνεργασία µε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας. Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 370 μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε 42 ομάδες.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας, Παναγιώτης Πετρόπουλος.


Το ενδιαφέρον των επισκεπτών κρατήθηκε σε μέγιστο επίπεδο από τις δημιουργίες των νέων επιστημόνων, που απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως μπορούν να έχουν λόγο και συγκεκριμένη άποψη για την επίλυση προβλημάτων σε διάφορους τομείς που αφορούν στη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος, προκειμένου να αναπτυχθούν.

Οι «Μικροί οδοιπόροι» παρουσίασαν ένα ευφυές κατασκευαστικό πρόγραμμα, προσελκύοντας αρκετό κόσμο που ενθουσιάστηκε με την απόδοση των μικρών λιλιπούτειων για την υπέροχη δημιουργία τους.

Κατηγορία:Open

Αριθμός Μελών: 7

Εκπρόσωπος: ΕΛΛΗ ΦΥΤΡΟΛΑΚΗ

Θέμα: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Σύντομη περιγραφή: Η ομάδα μας “Μικροί Οδοιπόροι” παρουσίασε την εξέλιξη των μέσων μαζικής μεταφοράς στο χρόνο. Ξεκίνησε με οχήματα από την Αναγέννηση (κάρο), με επόμενο σταθμό τη βιομηχανική επανάσταση (τρένο) και κατέληξε στον 21ο αιώνα με την ηλεκτροκίνηση. Η μακέτα προγραμματίστηκε  με LEGO WEDO, SPIKE PRIME και BBC MICROBIT.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: ΚΔΑΠ μικροί οδοιπόροι