ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Ν. Καζαντζής: “Ξεπερασμένος ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Αγρινίου”

Για αδράνεια και απραξία της δημοτικής αρχής του Αγρινίου, σχετικά με την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, κάνει λόγο με δήλωση του ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Καζαντζής.

Γράφει συγκεκριμένα:

“Με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου περί ορισμού Προϊσταμένου στο τμήμα Ταμείου του Δήμου Αγρινίου αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η αδράνεια και η απραξία της Δημοτικής Αρχής και η παντελής ανάληψη των ευθυνών της σε σχέση με τις αρμοδιότητές της την οδήγησαν ξανά σε αδιέξοδα.

Έτσι μετά από περίπου πέντε χρόνια άσκησης διοίκησης δεν αντικαταστάθηκε, όπως είχε αναγγελθεί προεκλογικά, Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, ώστε να ορίζονται σε θέσεις ευθύνης αυτοί που έχουν και τα αντίστοιχα προσόντα.

Συγκεκριμένα και ενώ έχει γίνει επανειλημμένα ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο από συμβούλους και επικεφαλής παρατάξεων για το θέμα της ψήφισης του Νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ώστε να απαλειφθούν παραδοξότητες και να διορθωθούν αδικίες, εν τούτοις ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν προβαίνουν στην κατάθεση στο Σώμα ενός νέου Οργανισμού, δίκαιου, ευέλικτου και σύγχρονου ώστε να τοποθετούνται στις ανάλογες θέσεις οι αντίστοιχοι υπάλληλοι.

Ειδικότερα στον Οργανισμό του Δήμου Αγρινίου, που μάλλον αποτελεί και Πανελλαδική πρωτοτυπία, εξομοιώνονται οι πάντες επί παντός, δεδομένου ότι αντί να καταλαμβάνονται θέσεις με την σωστή ιεραρχία και αντί να προβλέπεται η τοποθέτηση υπαλλήλων με την σωστή σειρά εν τούτοις επειδή χρησιμοποιείται το διαζευκτικό «ή» αντί της λέξης «ελλείψει» μπορεί να τοποθετείται οποιοσδήποτε οπουδήποτε, με κίνδυνο ακόμη και για τον ίδιο τον υπάλληλο.

Ένας Οργανισμός, ορθολογικός και νομότυπος, δεν μπορεί παρά να αποβεί σε όφελος όλων των υπαλλήλων του Δήμου Αγρινίου, που έχουν αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι με την δική τους συνδρομή (και μάλλον μόνο με αυτήν τις περισσότερες φορές), κατάφερε ο Δήμος να βγει από πολύ δύσκολες θέσεις.

Μεγάλη ατολμία και ανικανότητα και για τα πιο απλά θέματα και μετά ζητάμε λύσεις για τα σοβαρότερα…”

Ένα Σχόλιο

  1. Ο αποπεμφθείς από το Δήμαρχο πρώην αντιδήμαρχος αντιπολιτεύεται τη Δημοτική Αρχή κρούοντας συνεχώς ανοιχτές θύρες. Πότε κάνοντας χιλιοαπαντημένες ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα έσοδα της συναυλίας του Καβάκου και πότε σκανδαλολογώντας για αναρτημένες στη Διαύγεια επισκευές οχημάτων, νωπά αρνιά, κατσίκια και κοτόπουλα. 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και άλλους 20 μήνες αντιδήμαρχος με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, και έπρεπε να κάνει solo καριέρα στην ήσσονα αντιπολίτευση για να ασχοληθεί με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button