ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ν. Καζαντζής κατά Γ. Παπαναστασίου: “Με παλαιοκομματική αντίληψη δεν αντιμετωπίζονται τα ζητήματα του δήμου”

Για παλαιοκομματική λογική κατηγορεί τον δήμαρχο Αγρινίου ο Νίκος Καζαντζής, με αφορμή τις απαντήσεις που έδωσε, τόσο για τις εξελίξεις στην εκτροπή του Αχελώου, όσο και σε άλλα ζητήματα που τέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Η στάση που τήρησε ο Γ. Παπαναστασίου, χαρακτηρίζεται από άσχετες τοποθετήσεις και περιαυτολογίες, τονίζει ακόμη ο Νίκος Καζαντζής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης “Ο Τόπος μας Αξίζει:

“Κλήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου, να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για το θέμα της επιχειρούμενης (για μία φορά ακόμη) όποιας εκτροπής του Αχελώου και αντί αυτού, για αρκετή ώρα, χωρίς εύλογη αιτία ακούγαμε άσχετες τοποθετήσεις και περιαυτολογίες του Δημάρχου Αγρινίου, για γεγονότα που δεν μπορούν να επαληθευτούν.

Και αφού κάναμε μία μικρή πτήση, για διάφορα γνωστά θέματα, όπως:

– για το Πάρκο (που ΘΑ γίνει),

– για το Πανεπιστήμιο (που ΘΑ έχουμε θετικές κατά τον ίδιο εξελίξεις ενώ με το θέμα ασχολήθηκε σοβαρά μόνο η Περιφέρεια),

– για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια (σε ορίζοντα μετά την πενταετία, με επιφύλαξη για τις απαλλοτριώσεις και τις ενστάσεις επί αυτών και με άγνωστη χρηματοδότηση),

– για τις υπερωρίες και τις ανταρσίες (έτσι τις αποκάλεσε ο κ. Δήμαρχος) των εργαζομένων (οι οποίοι ενώ τις έκαναν δεν τις πληρώνονται μόνο στο Δήμο Αγρινίου απ’ όλους τους Δήμους που εποπτεύει ο ίδιος Επίτροπος),

– για τα θέματα της καθημερινότητας όπου η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι έχουν απαντηθεί ξανά (και είναι κουραστικό να επανερχόμαστε για θέματα που δεν λύνονται, όπως το ετοιμόρροπο πλέον κτίριο Ηλία Ηλιού),

– για το Γ.Π.Σ. (που ΘΑ το δούμε σε βάθος οκταετίας), ήρθε και η ατάκα, από τον κ. Δήμαρχο πάλι, για την μη έλευση Προσφύγων και Μεταναστών στο Αγρίνιο, όπου λίγο πολύ δόθηκε η ανωτέρω πολιτικάντικη απάντηση: Μετά από ενέργειές μου, που δεν μπορούν να κοινολογηθούν, πετύχαμε το ανωτέρω επίτευγμα. Έτσι χωρίς καμία εξήγηση. Μετά από ενέργειές μου ……

“Η μυστική διπλωματία μας έχει στοιχίσει”

Εάν δηλαδή δεν ήταν μέσα στους στόχους της Κυβέρνησης να έρθουν πρόσφυγες και μετανάστες, στο Αγρίνιο, έχει δικαίωμα οποιοσδήποτε να ισχυρίζεται ότι ήταν αυτός που το πέτυχε.

Για να μην ξεχνάμε όμως, αυτή η μυστική διπλωματία μας έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα:

– στην μη λειτουργία και ενεργοποίηση των χώρων του Παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου
– στην αποδυνάμωση του αιτήματος επανίδρυσης Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο
– στην άγνωστη κατάληξη των έργων που έχουν ενταχθεί στο Φιλόδημος.
– στον ελλοχεύοντα κίνδυνο να δημιουργηθούν τετελεσμένα σε σχέση με την μερική (νέα εξέλιξη) εκτροπή του Αχελώου.
Ειλικρινά, πέρα και πάνω από κάθε διαφορετική προσέγγιση των σοβαρών ζητημάτων που έχει η παράταξή μας σε σχέση με την Δημοτική Αρχή, μας ενδιαφέρει η εξέλιξη και η ανάπτυξη του τόπου μας.
Αυτή μπορεί να έρθει μόνο με σωστή μεθοδολογία και σχεδιασμό. Με στοχευμένες κινήσεις και όχι με πυροτεχνήματα. Με συνολική και συλλογική προσπάθεια και όχι με ατομικές παραστάσεις, τύπου κορώνα – γράμματα, γιατί τα σοβαρά ζητήματα του τόπου μας, γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, δεν μπορούν να μπουν στην λογική του τζόγου.
Η παλαιοκομματική αντίληψη του ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΒΕΒΑΙΩΣ – ΒΕΒΑΙΩΣ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να βρει εφαρμογή στην σύγχρονη κοινωνία. Εκτός και εάν η αποστέωση, του οικονομικά σπαρασσόμενου Δημότη, τον έχει οδηγήσει σε περιφρόνηση και απαξίωση για τα διαδραματιζόμενα γύρω του και σε σημείο πλήρους αδιαφορίας.
Τότε, φυσιολογικά, δεν θα υπάρχει κανείς για να αντιδράσει στις όποιες αρνητικές εξελίξεις, οι δε συνήθεις κομπορρημονούντες, κάπου αλλού θα βρουν να χρεώσουν την ευθύνη.
Στο Αγρίνιο δε, τώρα τελευταία, για τα λάθη και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής φταίει η Αντιπολίτευση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button