ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Συνδρομή της Περιφέρειας σε ανάγκες του Π.Π.Ν. Πατρών και του ΕΚΑΒ

Αντικατάσταση των κρεβατιών στο Πανεπιστημιακό Γενικού Νοσοκομείο Ρίου καθώς και ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Γιούλη Μαμμή, μετά από σχετική πρόσκληση του Περιφερειάρχη.

«Παρακολουθούμε στενά τις μεγάλες ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειάς μας και προσπαθούμε να συμβάλουμε με τους πόρους που διαθέτουμε. Η υγεία αποτελεί για εμάς προτεραιότητα», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι συζητάμε με τους υπευθύνους των φορέων και καταλήγουμε σε ρεαλιστικές προτάσεις.


Από την πλευρά της Διοικήτριας επισημάνθηκε η ανάγκη αντικατάστασης των κρεβατιών, λόγω παλαιότητας, αφού δεν έχουν αντικατασταθεί από την αρχική λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς και ανανέωσης του εξοπλισμού του Τμήματος Επειγόντων  Περιστατικών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνει απογραφή και να εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός των πραγματικών αναγκών μέχρι το τέλος του μήνα και αφού οριστικοποιηθεί η δαπάνη να υποβληθεί σχετικό αίτημα προς την Περιφέρεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, ο γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δημήτρης Καραβίδας, η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος.

Συντήρηση ασθενοφόρων ΕΚΑΒ

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ  αρμοδιότητας Δυτικής Ελλάδας Βασιλική Καφαντάρη, η οποία ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την συντήρηση ασθενοφόρων. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας διαβεβαίωσε την κ. Καφαντάρη  για τη βούληση στήριξης του έργου στο ΕΚΑΒ και για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της δαπάνης.

Το ΕΚΑΒ, τις επόμενες ημέρες θα υποβάλει σχετική πρόταση προς την Περιφέρεια. Με τη δαπάνη αυτή, δέκα επιπλέον ασθενοφόρα θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν και να εξυπηρετήσουν πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της αναβάθμισης λειτουργίας του ΕΚΑΒ με σύγχρονες τεχνολογίες, θέμα το οποίο θα αναλυθεί  εκ νέου το επόμενο διάστημα, μόλις συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία.

«Διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να ενώνουμε δυνάμεις και να γινόμαστε αποτελεσματικοί. Με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων καταφέρνουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», επεσήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button