Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Κατσιφάρας από Αγρίνιο: Έντεκα παρεμβάσεις για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

Δέσμη έντεκα παρεμβάσεων για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία παρουσίασε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Αγρίνιο, το πρωί της Μ. Τετάρτης 24 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.

Η συνέντευξη Τύπου φιλοξενήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού επί της Πλατείας Δημοκρατίας 1 και Χαριλάου Τρικούπη, στο Αγρίνιο, παρουσία υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Κατσιφάρας ξεκινώντας παρουσίασε στους δημοσιογράφους τον Εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού Άρη Γκατζόγια, Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό, με γνωστή και διακριτή πολιτική ταυτότητα.

«Ανοίγουμε, το εκλογικό μας κέντρο στο Αγρίνιο και μαζί – με παρακαταθήκη το έργο μας- ανοίγουμε και την συζήτηση γύρω απ’ την επόμενη μέρα», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Εκανε ένα σύντομο απολογισμό των παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία από το 2014 έως σήμερα έχουν εκτελεστεί 50 έργα οδοποιίας, ενώ ορατό είναι το αποτύπωμα της Περιφερειακής Αρχής σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενος αναλυτικά ο κ. Κατσιφάρας στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το αύριο, επεσήμανε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του περιλαμβάνει έργα έτοιμα να ξεκινήσουν στην Αιτωλοακαρνανία και είναι:

-Η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

-Το φυσικό αέριο. Έργο που διεκδικούσαμε πάνω από 25 χρόνια και το οποίο τώρα γίνεται πραγματικότητα με την δημιουργία των πρώτων δικτύων διανομής στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στον Πύργο. Φυσικό αέριο σημαίνει πλεονέκτημα για την επιχειρηματικότητα και φθηνή πηγή ενέργειας για τα νοικοκυριά.

-Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού με 33 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατομμυρίων ευρώ. Έργα που θ’ αναμορφώσουν και θ’ αναδείξουν όλη την ζώνη παρέμβασης.

-Ο κόμβος Μενιδίου.

-Η ανάπλαση και αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης της Τριχωνίδας με ήπιες μορφές ανάπτυξης.

-Η αναμόρφωση του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου, με την φιλοξενία υγειονομικών και κοινωνικών δομών.

-Το Ξενοκράτειο Μουσείο στο Μεσολόγγι.

-Η δημιουργία Μαρίνας στη Ναύπακτο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

-Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στην Αιτωλοακαρνανία (όπως το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου) και η οριστική εξάλειψη του ζητήματος της σχολικής στέγης, με παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων.

– Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και νέες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου όπως, για παράδειγμα, στην εθνική Αγρινίου-Καρπενησίου και Αγρινίου-Θέρμου.

-Η στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας με προγράμματα για τα οποία έχουμε ήδη εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και τα οποία αποβλέπουν στην οικονομική αναθέρμανση και σε νέες θέσεις εργασίας.

Και μαζί, ένα σύνολο άλλων παρεμβάσεων όπως αθλητικά έργα (ανάμεσα τους το γήπεδο του Παναιτωλικού), έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων και κτιρίων όπου φιλοξενούνται κοινωνικές δομές (όπως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Αγρίνιο), δράσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής φυσιογνωμίας της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» αναφέρθηκε στις πολιτικές προτεραιότητες, που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή και αφορούν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, έστω και τα θέματα απασχόλησης δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και την μεγαλύτερη ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και Υγείας.

«Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε, να διαμορφώσουμε ένα οικονομικό περιβάλλον που θα απαντά στην ανεργία και στην ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας. Επίσης είμαστε δίπλα στους ασθενέστερους συμπολίτες μας, ώστε να μην χάσουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Σχετικά με την στάση της Περιφέρειας στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας και τα όσα είπε η Φώφη Γεννηματά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα στο Αγρίνιο, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε πως η πολιτική του διαδρομή είναι πολύ γνωστή και πως η παράταξη του, είναι υπέρ της αντίληψης της συνεργασίας μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.

“Είμαστε όμως ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι απ το 2010 , πατάμε στα πόδια μας, δεν δώσαμε το δικαίωμα να πει κάποιος ότι δεν είχαμε κύρος και αυτοτέλεια, και διεκδίκηση του έργου μας.

Αυτοί που θεωρούν οτι ο Περιφερειάρχης πρέπει να είναι κομματάρχης, ας το πουν ευθέως.

Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες να μην επιτρέψουν σε αυτούς που λένε να γυρίσουμε πίσω, τους καλώ να πάμε μπροστά. Η Ευρώπη θέλει μεγαλύτερη αυτοδυναμία στις Περιφέρειες, εμείς βλέπουμε προς το αύριο, με την Αυτοδιοίκηση αυτόνομη”, είπε χαρακτηριστικά.

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή ο κ. Κατσιφάρας , δήλωσε ότι γνωρίζει την περιπέτεια της στην περιοχή εδώ και είκοσι χρόνια, όταν ως μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, διαφώνησε με την μεταφορά της Οικονομικής Σχολής από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Όπως συμπλήρωσε, η Περιφέρεια, εξέφρασε έγκαιρα τις διαφωνίες της και για το Σχέδιο “Αθηνά”, υποστηρίζοντας την ομογενοποίηση και την αναβάθμιση των Τμημάτων – Σχολών με αναγκαία προϋπόθεση την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών.

” Η Γεωπονική σχολή είναι ταυτισμένη με την περιοχή, έχω όμως τις ενστάσεις μου σε σημεία του νέου νόμου. Όσοι πάντως μας επικρίνουν, ας μας πουν τι θέση έχουν; Αναλυτικά να μας πουν, έχουν θέση;”, απάντησε σχετικά.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η σημερινή περιφερειακή αρχή, κατάφερε να μετατρέψει σε δημιουργική πολιτική τις παθογένειες αυτής της περιόδου, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εξελίξεις με την έλευση του φυσικού αερίου και την ανάληψη της προεδρίας των Μεσογειακών Περιφερειών της Ευρώπης (Διαμεσογειακή), από το ίδιον.

“Πρόκειται για δημοκρατικές κατακτήσεις , βασισμένες στη δουλειά και στη συνέπεια μιας, με μια αντίληψη εξωστρέφειας. Μετατρέψαμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες”, είπε συγκεκριμένα.

Σχετικά με την μη παρουσία του στη σημερινή παράδοση του πρώτου Τμήματος του άξονα Ακτιο – Αμβρακία, ο κ. Κατσιφάρας είπε πως ενημέρωσε τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη για την απουσία του, εξαιτίας της προγραμματισμένης από πριν παρουσίας του στο Αγρίνιο.

Χαρακτήρισε “δικαίωση” την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του δρόμου , συμπληρώνοντας πως μένει το υπόλοιπο τμήμα που δεν θα σταματήσει η Περιφέρεια να διεκδικεί την ολοκλήρωση του, και την σύνδεση του δρόμου μέχρι τη Λευκάδα.


Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close