Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κατούνα: Όχι δομή μεταναστών στον Άγριλο – Κλείνουν μαγαζιά και συμμετέχουν στο συλλαλητήριο

Με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας, Αθηνάς Καρέλου – Βέμη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες στην Κατούνα (Τρίτη 14 Ιανουαρίου) για την οργάνωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δομή μεταναστών στον Άγριλο.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Άγριλο και αποφασίστηκε η συμμετοχή της Κατούνας στις κινητοποιήσεις με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο χώρου του πρώην στρατοπέδου Ψαρογιάννη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στον Αγριλο, στις 12:00 το μεσημέρι.
Επίσης τόνισαν ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις προς την κατεύθυνση της ματαίωσης εγκατάστασης προσφύγων.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν:

ο εφημέριος της Κατούνας π. Γεώργιος Λαζούρας, η αντιδήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Αθηνά Καρέλου –Βέμη, ο πρόεδρος του χωριού Θωμάς Καφρίτσας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Παντελής Αποστολάκης, ο Πάνος Καλογιάννης πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας, ο τοπικός Σύμβουλος Γιάννης Στούπας, ο τοπικός σύμβουλος Αποστόλης Παπακωνσταντής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βαρβάτος Νίκος, Καραμάνης Θωμάς, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης, η πολιτευτής Μπουμπούλη Αφροδίτη, ο π. Δήμαρχος Μεδεώνος Δημήτρης Τζαβαλάς, η Βαλεντίνη Ζορμπαλά του συλλόγου γονέων δημοτικού Κατούνας, κ.α.

Απο τις τοπικές Κοινότητες: Ο Πρόεδρος της Κωνωπίνας Χρήστος Καψογιώργος, ο Πρόεδρος του Αετού Τάκης Σταμάτης, ο πρόεδρος της Κομπωτής Μπάρκας Δημήτριος, ο Προέδρος της Τρύφου Γιάννης Παύλου, φορείς και σύλλογοι.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πολύς κόσμος, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε οι πολύ… ηχηρές απουσίες: του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη, του Δημοτικού Συμβούλου Προδρομίτη Σωτήρη και του προέδρου δημοτικού συμβουλίου Στούπα Θεόδωρου.
ΦΩΤΟ: Πάνος Τσούτσουρας
xiromeronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button