Γεγονότα

Κατολίσθηση χιλιομέτρων στο ορεινό Θέρμο- πιθανή εκκένωση οικισμού και αίτημα για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

geg-katolisthisi

Για μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του ορεινού Θέρμου κάνει λόγο η δημοτική Αρχή Θέρμου. Τα μηχανήματα του δήμου επιχειρούν τη διάνοιξη του οδικού δικτύου σε διάφορα σημεία, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κοντά στο χωριό Αργυρό Πηγάδι. Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, κατολίσθηση τριών χιλιομέτρων, που αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί, αφού βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη,  έχει αποκλείσει το χωρίο, ενώ η πτώση μεγάλου τμήματος του βουνού, έχει καταπλακώσει το γεφύρι Γαρδικιώτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, αναζητείται τρόπος ούτως ώστε να εκκενωθεί ο οικισμός Τσιορνιόκος , αφού υπάρχουν φόβοι ότι η κατολίσθηση μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί. Η δημοτική Αρχή προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε μέσω κάποιου άλλου δρόμου, να φύγουν οι λιγοστοί κάτοικοι από τον οικισμό.

Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, που αναμένεται αύριο να βρεθεί στο σημείο, μαζί με υπηρεσίες της Περιφέρειας για να πραγματοποιήσουν αυτοψία.

Παράλληλα, αποκλεισμένη παραμένει η Κοκκινόβυση αλλά και ο δρόμος από Κόνισκα προς Διπλάτανο. 

Σύμφωνα με νεόερες πληροφορίες, σήμερα  θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας στο Αγρίνιο, μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κας Χριστίνας Σταρακά και των αρμόδιων φορέων (Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ) σχετικά με το φαινόμενο. Δεν αποκλείεται μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας να στείλει αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο για κήρυξη της πληγείσας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button