Άποψη

"Κάτω τα χέρια από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. δεν είναι «μαγαζάκι» σας"

geg-nero

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλ/νίας με αφορμή τα δημοσιεύματα περί κατάργησης της ΔΕΥΑ Αγρινίου:

“Κάποιοι, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την φημολογούμενη κατάργηση της ΔΕΥΑ Αγρινίου, «πέσανε από τα σύννεφα» στη «λούμπα» της αυταπάτης τους και της διγλωσσίας.

Δεκαπέντε μέρες από την ανάρτηση στο διαδίκτυο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμολογιακή πολιτική του 2013 και του 2014 έχει αποδειχθεί ότι:

1. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της εξαθλίωσης των εργαζομένων έχει στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας.

2. Για να πετύχει το στόχο της θα οδηγήσει για άλλη μια φορά στο ικρίωμα της ανεργίας με αυθαίρετες και καταχρηστικές αποφάσεις ανθρώπους που δεν φταίξανε σε τίποτα.

3. Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν φροντίσει, όποιος αγοράσει τη ΔΕΥΑ να εισπράξει ένα bonus 80% επί της τιμής της μονάδας της κατανάλωσης του νερού.

· Η τιμή της κατανάλωσης το 2012 ήταν 0,392 ευρώ, ανά κυβικό μέτρο

· Το 2013 μεθοδεύτηκε αύξηση 80%, η οποία αποκαλέστηκε «ενσωμάτωση τέλους» και η οποία σύμφωνα με την απόφαση 344/2013 του Δ.Σ. επιχείρησε αναδρομικά να ορίσει την τιμή κατανάλωσης στα 0,706 ευρώ/κ.μ. Λέμε «επιχείρησε» επειδή κατά της παραπάνω απόφασης έχει ασκηθεί ήδη προσφυγή.

· Το 2014 σύμφωνα με την απόφαση 345/2013 του Δ.Σ. επιχειρήθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά να παραμείνει η ίδια αύξηση και συνεπώς η ίδια τιμή μονάδας (0,706 ευρώ/κ.μ.) αλλά ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μας «έκανε τη χάρη» και μείωσε την ενσωματωμένη αύξηση του 80% κατά 0,08 ευρώ και έτσι αυτή να ορισθεί στα 0,621 ευρώ.

Και κατά αυτής της απόφασης ήδη έχει ασκηθεί προσφυγή στον Γενικό Γραμματέα της

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑ Αγρινίου και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς την μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας αλλά και τους τοπικούς της συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα παρακάτω:

1. Το νερό είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, δική μας υπόθεση.

2. Η ΔΕΥΑ Αγρινίου δεν είναι «μαγαζάκι» σας, για να το κλείσετε και οι εργαζόμενοι σ’ αυτή δεν είναι δικοί σας υπάλληλοι, για να τους απολύσετε.

3. Η αδιαφάνεια, η κακοδιαχείριση και ο «βοναπαρτισμός» των εκάστοτε διαχειριστών της επιχείρησης, είναι ζητήματα που αφορούν της καταναλωτές της μόνο, και μόνο αυτοί είναι αρμόδιοι (κινηματικά και νομικά) να τα εξαλείψουν.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

στους εργαζόμενους της επιχείρησης, ότι ο μοναδικός τους σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα θα είναι μόνο η τοπική κοινωνία. Κάποια στιγμή και ίδιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε φορά που η Δημοτική αρχή αυτού του Δήμου υποσχέθηκε υποκριτικά στους υπαλλήλους της στήριξη, όχι απλά και μόνο αποδείχθηκε ανεπαρκής και δίγλωσση, αλλά υπηρέτησε με «υποκριτική» επιμέλεια όλες τις μνημονιακές πολιτικές. που εφαρμόστηκαν και που στόχο είχαν τη διάλυση κάθε αυτοδιοικητκής υποδομής.”

ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Τ. Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button