Αυτοδιοίκηση

Κατηγορούν τον Δήμαρχο Θέρμου ότι παρακάμπτει απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για ανάθεση έργου

epi-thermo“Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε δημοπρασία και η μειοψηφία υπό τον κ. Κωνσταντάρα εμμένει στην ανάθεση έργου προϋπολογισμού  215.000,00 €”, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωση τους εννέα Δημοτικοί Σύμβουλοι του  Δήμου Θέρμου με επικεφαλής τον κ. Κασόλα, σχετικά με το έργο του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου Θέρμου.

Μετά από αίτημα εννέα (9) Δημοτικών Συμβούλων που υποβλήθηκε τη Δευτέρα 18/12/2017 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 22/12/2017 Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ».

Παρενθετικά, το συμβούλιο αυτό δε θα χρειαζόταν ποτέ να γίνει,  αν τον Ιούλιο του 2017 ο κ. δήμαρχος δεν έκανε μόνος του προσφυγή στο άρθρο 152 του Κ.Δ.Κ  κατά της ακυρωτικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ακυρωτική που αφορούσε  στο κατεπείγον του έργου άρα και στον τρόπο ανάθεσής του. Αν τότε δεν έκανε την προσφυγή, το έργο θα είχε ήδη δημοπρατηθεί και η κατασκευή του θα είχε ξεκινήσει.

Και ενώ είχε προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο για την κατασκευή του προαυλίου στις 22 Δεκεμβρίου, στις 21 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Θέρμου, εξέδωσε κατεπείγουσα πρόσκληση για σύγκληση οικονομικής επιτροπής για το ίδιο θέμα, αφού θυμήθηκε κυρίως  την από 3/10/2017,μετά από δυόμισι μήνες, αναφορά του Διευθυντή του Γυμνασίου Θέρμου για την επικινδυνότητα αυτού στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Σ.Ε.Δ.Ε.).

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το πρωί της Παρασκευής, αντί να διορθώσει την προηγούμενη απόφασή της, να εφαρμόσει το Ν.4412/16 αριθ.106 και να στείλει το σχετικό φάκελο στο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας για να εκφέρει γνώμη, ο κ. δήμαρχος με την νέα πλέον πλειοψηφία (μετά την αντικατάσταση δυο μελών της Οικονομικής Επιτροπής) αποφάσισε να κατακυρώσει το έργο στην εταιρεία ΕΡΜΟΝ Α.Τ.Ε. με έκπτωση 14%.

Στην απόφαση αυτή της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής, αντέδρασαν οι Σύμβουλοι του συνδυασμού «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» οι οποίοι και το κατεπείγον της πρόσκλησης αντέκρουσαν και τον κάλεσαν να εφαρμόσει τον Ν.4412/16 αρθ.106 και να στείλει το σχετικό φάκελο στο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας.

Εξ άλλου δεν υπήρχε κανένα κατεπείγον στην σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή πριν τα Χριστούγεννα, αφού υπήρχε τακτική συνεδρίαση αυτής την Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα στις 27/12/22017, δηλαδή, χωρίς να μεσολαβήσει καμία εργάσιμη ημέρα ανάμεσα στις δυο συνεδριάσεις. Άρα γιατί συνεδρίασαν;  Προφανώς, η όλη μεθόδευση έγινε για να προκαταληφθεί και να επηρεασθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά απ’ όλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Παρασκευής 22/12/2017 η πρόταση του κ. δημάρχου μειοψήφησε. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η παράταξη «της πλειοψηφίας» του κ. δημάρχου είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου, ως αρμόδιο και κυρίαρχο όργανο, αποφάσισε με ψήφους 12 υπέρ και 8 κατά να προχωρήσει η κατασκευή του προαυλίου του Γυμνασίου Θέρμου σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη με ανοιχτό διαγωνισμό, στηριζόμενο στο άρθρο 72, παρ.3 του νόμου Καλλικράτης.

Επειδή ο κ. δήμαρχος δεν δέχτηκε την αλλαγή της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής παρότι αποφάσισε έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ακολουθηθεί η διοικητική και νόμιμη διαδικασία μέχρι τέλους. Κατατέθηκε ήδη προσφυγή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  την Τετάρτη 3/01/2018.

8 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  1. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ
  2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΚΚΟΤΟΣ
  3. ΔΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  4. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  5. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  6. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  7. ΜΗΤΡΟΜΑΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
  8. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  9. ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close