Δυτική Ελλάδα

Καθοριστικό βήμα για την αναγνώριση του Μεσολογγίου

Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων

Το συνέδριο  ήταν το πρώτο βήμα για την προετοιμασία ένταξης της περιοχής του Δήμου Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφού όπως συμπέρανε το σύνολο των ομιλητών η περιοχή μας διατηρεί όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την αναγνώρισή της παγκοσμίως ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας. Τις εισηγήσεις και τα στοιχειά που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο θα τα μελετήσει επιστημονική επιτροπή, η οποία και θα ετοιμάσει τον τελικό φάκελο της υποψηφιότητας.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε η αναπληρώτρια πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Nerys Jones.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς Γ. Μαρωνίτης, ο νομάρχης Focsani, Popescu Catalin Kanty, ο δήμαρχος Focsani Bacinschi Decebal, ο αντιδημαρχος Βουκουρεστίου Mihai Mugur Toader, η Πρόεδρος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO Daniela Popescu, το Ιδρυτικό Μέλος της Ρουμανικής Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO και Επίτιμο Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας  Paula Iacob. ο δήμαρχος Επιδαύρου Κων/νος Γκάτζιος, καθώς και η βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button