Γεγονότα

Ερωτήματα στον Σπίρτζη για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια από το ΤΕΕ Αιτωλ/νίας

koi-ionia-odos
Με επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας  Λίνος  Μπλέτσας ζητάει την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη, θέτοντας παράλληλα συγκεκριμένα ερωτήματα για τον προγραμματισμό, το χρονοδιάγραμμα, την χρηματοδότηση του έργου κλπ .

Η επιστολή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας:

“Προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη Χρήστο

Θέμα: «Κάθετη Σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό»

Αξιότιμε Υπουργέ, αγαπητέ Συνάδελφε, όπως γνωρίζετε, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της
κοινωνίας της πόλης. Το Τ.Ε.Ε. – Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχει στοιχειοθετήσει την αναγκαιότητα κατασκευής της ήδη από το 2009, με βάση το πόρισμα σχετικής ομάδας εργασίας του, όπου αποδεικνύεται, ότι αποτελεί τη βέλτιστη λύση, διότι διέρχεται από περιοχή οριζοντιογραφικά επίπεδη, αδόμητη και με γεωργική χρήση, ενώ παράλληλα απαιτούνται μικρής αξίας και έκτασης απαλλοτριώσεις. Ταυτόχρονα, στην πόλη του Αγρινίου δίδεται το πλεονέκτημα της εγγύτητας στην Ιόνια Οδό, της ασφάλειας και της προσβασιμότητας στα ΒΙΟΠΑ, που προβλέπονται στο Γ.Π.Σ. Αγρινίου. Πρόκειται επίσης για την άμεση σύνδεση του Αγρινίου με το λιμάνι του Πλατυγιαλιού και βεβαίως αποτελεί τμήμα της σύνδεσης του Δυτικού με τον Ανατολικό Άξονα και τον Ε65 (Πλατυγιάλι – Ιόνιος – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία).

Κύριε Υπουργέ,
επειδή, όπως έχετε αναφερθεί με δηλώσεις σας στον Τύπο, η κάθετη σύνδεση είναι ένα από τα συνοδά έργα, που πρέπει να υλοποιηθούν στο Αγρίνιο, με τη μέχρι όμως σήμερα εμπειρία να έχει δείξει δυστυχώς, ότι, όταν ολοκληρώνονται τα μεγάλα έργα, τα συνοδά παραπέμπονται στις καλένδες, παρακαλώ όπως μας γνωρίσετε:

1. Τον προγραμματισμό του Υπουργείου σας για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.
2. Τις ενέργειες, που προτίθεστε να κάνετε προς την κατεύθυνση αυτή.
3. Τον τρόπο χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου.
4. Το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close