Κάθε χρόνο και λιγότεροι οι εισακτέοι στα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Εξαίρεση το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αγρίνιο - Κανείς από τα ΓΕΛ στο Αειφορικής Γεωργίας

Αναρτήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (27/7) οι βάσεις για τις Πανελλήνιες 2023.

Πλέον οι υποψήφιοι μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, results.it.minedu.gov.gr προκειμένου να δουν πού κυμάνθηκαν οι βάσεις για τις φετινές εξετάσεις καθώς και τις σχολές που κατάφεραν να περάσουν.


Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 61.950 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή (με μηχανογραφικό) ανήλθε σε 70.714, εκ των οποίων 59.466 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 11.248 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.

Χαμηλή η ζήτηση στην Αιτωλοακαρνανία

Η φράση κάθε πέρσι και καλύτερα θα ταίριαζε στο θέμα των εισακτέων στα πανεπιστημιακά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι κενές θέσεις είναι πολλές στα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα του νομού και οι επιτυχόντες συνολικά 185.

Εξαίρεση αποτελεί το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αγρίνιο όπου συμπλήρωσε τις προσφερόμενες θέσεις στους επιτυχόντες ημερησίων ΓΕΛ και ημερησίων ΕΠΑΛ, με 102/102 και 12/12 αντίστοιχα.

Αρνητική, μάλλον «πρωτιά» για το νέο τμήμα Αειφορικής Γεωργίας στο Αγρίνιο όπου από τα ημερήσια ΓΕΛ στις 108 θέσεις δεν υπήρχε κανείς επιτυχών. Οι 13 νέοι φοιτητές του τμήματος προέρχονται από το ημερήσιο ΕΠΑΛ (12/12) και ένας από τα Εσπερινά ΕΠΑΛ.

Στο Μεσολόγγι τα πράγματα είναι χειρότερα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, στο τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών υπάρχουν μόλις τέσσερις από τα Γενικά Λύκεια και συνολικά 15 άτομα που το επέλεξαν. Χαμηλή ζήτηση καταγράφηκε και στο τμήμα Γεωπονίας όπου οι εισακτέοι φτάνουν συνολικά τους 36.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Μεσολόγγι Πανεπιστημιακά Τμήματα