Δυτική Ελλάδα

Καθαρισμός βυθού και πλάζ Αστακού απο τον Ν.Α.Ο.ΑΣ

spo-naoas-katharismos-paralias

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της ακτής και του βυθού της πλαζ Αστακού μετά από πρωτοβουλία του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Αστακού (Ν.Α.Ο.ΑΣ). Δύτες βούτηξαν και ανέσυραν από το βυθό ουκ ολίγα σκουπίδια και κυρίως πλαστικά (σακουλές, λάστιχα, μπουκάλια κλπ) όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες (Make Art). Ενώ παράλληλα μια άλλη ομάδα καθάριζε κατά μήκος και πλάτος την ακτή.

Όπως καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα, η πλειονότητα των πλαστικών που επιπλέουν στη Μεσόγειο είναι σακούλες και μπουκάλια. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τα συγκεκριμένα απορρίμματα χρειάζονται τουλάχιστον 450 χρόνια για να αποσυντεθούν! Ανησυχία, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι η μόλυνση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται, αφού το 70% των πλαστικών απορριμμάτων έχει κατακαθίσει στον βυθό της θάλασσας. Εμείς είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε μόνο το υπόλοιπο 30% (το 15% κατακλύζει τις παραλίες της Μεσογείου, ενώ το άλλο 15% επιπλέει στην επιφάνεια)! Εκτός όμως από σακούλες και πλαστικά μπουκάλια, τα ακάθαρτα νερά μολύνονται από κάθε είδους σκουπίδια.
Συγχαρητήρια στην διοίκηση και στα μέλη του ΝΑΟΑΣ. Το περιβάλλον μας αφορά όλους. Και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Ας το διατηρήσουμε καθαρό, και ας το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές…. πεντακάθαρο.
Τα σύνθημα φέτος είναι ένα : Στο Ξηρόμερο διακοπές με θάλασσες και ακτές για πάντα καθαρές!!!
Υ.Γ. Τώρα αν βρήκαν και κανέναν θησαυρό τα παιδιά που βούτηξαν θα ρωτήσουμε την πρόεδρο του ΝΑΟΑΣ και θα σας ενημερώσουμε..

 
    
  
   

 


   
ksiromeritikimatia.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button