Kαθαρισμός ρεμάτων στο Ζευγαράκι

Ξεκινάει ο καθαρισμός των οκτώ ρεμάτων του Ζευγαρακίου από μπάζα και σκουπίδια, κατόπιν πρωτοβουλίας του αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνόπουλου και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Παπαδόπουλου.

Μετά από την κινητοποίηση του τοπικού συμβουλίου του Ζευγαρακίου του δήμου Αγρινίου και του προέδρου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου συγκλήθηκε συνέλευση στην οποία εκτός των άμεσα ενδιαφερομένων προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Βλάσης Σφυρής, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του νομού Αιτωλ/νίας κ. Γιάννης Τέγας και η αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας κα Χριστίνα Σταρακά. Τον συντονισμό της συνέλευσης είχε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγαρακίου κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ο λόγος της συνέλευσης ήταν ο καθαρισμός από μπάζα, σκουπίδια και χορτάρια των οκτώ ρεμάτων που βρίσκονται μέσα στο Ζευγαράκι και αποτελούν απειλή για τους κατοίκους του χωριού και τις περιουσίες τους με την κάθε βροχόπτωση, λόγω της επικρατούσας κατάστασης.


Μετά από την συζήτηση που έγινε και με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας κ. Αντωνόπουλου από αύριο Σάββατο ξεκινούν οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων. Τα οκτώ αυτά ρέματα διασχίζουν καθέτως το χωριό και καταλήγουν στην Λυσιμαχεία. Προσφάτως, προ δεκαπενθημέρου, οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν μια μικρή πλημμύρα, ενώ πολύ συχνά και λόγω της κατάστασης με τα μπάζα που επικρατεί εντός των ρεμάτων αυτών, το νερό υπερχειλίζει. Την μεγαλύτερη όμως καταστροφή που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής ήταν πριν περίπου επτά χρόνια που λόγω της υπερχείλισης των ρεμάτων σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε αποθήκες, σπίτια, αλλά κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Τα ρέματα αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για το χωριό. Τα προηγούμενα χρόνια πνιγήκαμε και υπήρξαν σοβαρές ζημιές σε αποθήκες και σπίτια, ενώ κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές. Θεώρησα σωστό να καλέσω τους αρμόδιους φορείς για να επιλυθεί το πρόβλημα και να καθαριστούν άμεσα τα ρέματα.a Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνόπουλου και μετά την συζήτηση αποφασίστηκε όλα τα ρέματα να καθαριστούν. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στην συνέλευση και τον κ. Αντωνόπουλο για την πρωτοβουλία του».

 

Κ. Χονδρός – εφημερίδα Συνείδηση

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress